Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
2013 was succesjaar voor Het Spoorwegmuseum
Actueel OVnieuws
Specials over het OV

08-01-2014 / 07.50 uur
UTRECHT - Het Spoorwegmuseum ontving het afgelopen jaar 362.000 bezoekers. Daarmee sluit het museum een van de meest succesvolle jaren in haar geschiedenis af.  In de eerste week van de kerstvakantie passeerden ruim 40.000 bezoekers de kassa, daarmee blijft het Winter Station het drukst bezochte evenement van het museum. Sinds de heropening van Het Spoorwegmuseum in 2005 hebben ruim 3 miljoen mensen museum bezocht.

Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
175 jaar Spoorwegen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmuseum
Foto's
Busfoto's
Tentoonstellingen
Het jaar 2012 stond in het teken van de festiviteiten rond de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht. Het Spoorwegmuseum haakte hierop in met de grote internationale tentoonstelling ‘Sporen naar het front’ over de rol van de trein in oorlogstijd. Tegelijkertijd opende het museum de permanente expositie ‘Beladen treinen’ over de rol van de spoorwegen in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast trok de nieuwste attractie ‘De Vuurproef’  veel bezoekers.

Succesvolle evenementen
De grote publiekstrekkers van Het Spoorwegmuseum blijven de evenementen.In de eerste week van Winter Station passeerden ruim 40.000 bezoekers de kassa.  Onder ouders met jonge kinderen zijn ‘Ontdek Chuggington’ en het ‘Thomas Weekend’ ongekend populair. In 2013 kwamen bijna 24.000 bezoekers naar Het Spoorwegmuseum voor een ontmoeting met Thomas de Stoomlocomotief. Ontdek Chuggington, een themaweek over de karakters uit de tv-serie ‘Chuggington’, groeide in de herfstvakantie naar 28.000 bezoekers.  Modelspoorevenement On traXS! sluit de rij met 8.400 bezoekers in  2013.

2014: viering 175 jaar spoorwegen
Op 20 september 2014 is het precies 175 jaar geleden dat de eerste trein in Nederland reed van Amsterdam naar Haarlem. Het komende jaar staat het programma van Het Spoorwegmuseum in het teken van dit jubileumjaar met een tentoonstelling over spoorwegpionier Willem Frederik Conrad. In augustus en september gevolgd door het evenement ‘Iconen op het spoor’ waarbij een flink aantal (buitenlandse) stoomlocomotieven naar Utrecht komen.
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
OV bedrijven
Arriva
BBA (voormalig)
Breng
Connexxion
EBS
GVB
GVU
Hermus
HTM
HTM-Buzz
Limex (voormalig)
Novio (voormalig)
NS
Qbuzz
RET
Stadsbus Maastricht (vm)  
Stadsvervoer Ned. (vm)  
Syntus  
Veolia  
Railbouw / onderhoud  
BAM  
Eurailscout  
Spitzke      
Strukton      
VolkerRail      
Contact      
Mail ons