Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
HTM
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

In 1864 had de stad Den Haag de primeur met de eerste paardentram in Nederland. Ruim 150 jaar later is een tram van HTM nog steeds onlosmakelijk verbonden met de hofstad en niet meer weg te denken uit het stadsbeeld van Den Haag.

Sinds de jaren zeventig is het Haags tramnet fors uitgebreid waardoor steeds meer reizigers met elkaar, met werk en met wonen verbonden worden. Den Haag groeit met zijn grote internationale aantrekkingskracht steeds meer uit tot een metropool. Deze groei gaat hand in hand met de groei van het HTM lijnennet.

Door het leveren van goed openbaar vervoer, dat frequent rijdt, meer ruimte biedt en toegankelijk is voor alle reizigers wil de HTM actief inspringen op deze groei.  Met nieuwe technieken, door innovatief denken en gebruik te maken van goede samenwerkingen kunnen ze steeds beter voldoen aan de behoeften van hun reizigers en het leven in de metropool, nu en in de toekomst!

Tram
Sinds 1864 rijdt HTM met trams in Den Haag en de regio. Hun trams zijn uitgerust met de nieuwste techniek om de reizigers snel en comfortabel naar hun bestemming te brengen. De trams van HTM horen bij het stadsbeeld van Den Haag en zijn herkenbaar voor alle inwoners en bezoekers van de stad. 

Met 3 verschillende type trams rijdt HTM in Den Haag en de omliggende gemeenten. De meeste trams hebben een lage vloer, zodat reizigers gemakkelijk in- en uit kunnen stappen.

Met 13 tramlijnen vervoeren zij dagelijks ruim 275.000 reizigers.

Bus
Al ruim 90 jaar rijden de HTM bussen in de stad Den Haag en de regio. HTM rijdt alleen nog met lage vloer bussen die de reizigers veilig en comfortabel vervoeren.

HTM heeft 115 aardgasbussen en 8 elektrische bussen. Daarmee dragen ze bij aan een beter milieu. Met 10 buslijnen vervoert HTM dagelijks 50.000 reizigers.

Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
 
 
 
 

 

Specials die wij de afgelopen jaren over de HTM gemaakt hebben:
 

Perspresentatie eerste elektrische bussen van de HTM

Proef met elektrische bus van start
.

Vernieuwd station Den Haag Centraal feestelijk geopend
In beeld: HTM Avenio's op station
Den Haag Centraal
150 jarig bestaan HTM groots gevierd
           
         
Optocht HTM - 100 jaar elektrische tram