Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
De Kerstman neemt de SkyRadio Kersttram in Den Haag in gebruik
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

09-12-2015 / 13.20 uur
DEN HAAG - Vanaf woensdag 9 december rijdt de Sky Radio kersttram sinds meer dan tien jaar weer dwars door Den Haag op lijn 1. De rijkversierde tram heeft de enorme kenmerkende rode kerstmuts, duizenden ledlampjes en is geheel bestickerd met afbeeldingen van de Haagse skyline en spreuken voor de feestdagen. Van binnen klinken non-stop de bekendste kerstsongs van The Christmas Station. De tram rijdt volgens de reguliere dienstregeling en verbindt de stad met het strand.
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Sky's Santa introduceerde de tram op dinsdag 8 december al bij de Hofvijver, in aanwezigheid van onder meer wethouder Den Haag Boudewijn Revis en algemeen directeur HTM Jaap Bierman. Als eersten mochten zij een ritje maken in de tram die vanaf vandaag tot en met de 1e week van januari 2016 rijdt op lijn 1, tussen Delft en Scheveningen.

De Haagse wethouder Boudewijn Revis zegt enorm blij te zijn met het initiatief van de gemeente, HTM en Sky Radio. "Je kunt nu vanuit Den Haag in kerststemming naar het Cool Event in Scheveningen komen en weer terug naar de Royal Christmas Fair."

Volgens Algemeen directeur HTM Jaap Bierman hebben zowel reizigers als zijn trambestuurders de kersttram gemist in de afgelopen jaren. "De tram is een blikvanger voor Den Haag in deze kerstperiode.”

Marketing Manager Sky Radio Dennis Kuzee vindt het fantastisch dat de kersttrams dit jaar weer door twee grote steden in Nederland rijden. "Eerder al in Amsterdam en nu ook weer in Den Haag."

Foto- en video: © OVnieuws.info

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
 
 
Bekijk onze video
 
HTM tram 3139 als Kersttram.
 
 
Wethouder van Den Haag dhr. Revis, de Kerstman en Algemeen directeur HTM dhr. Bierman voor de Haagse Kersttram
 
 
 
 
Ingezonden foto's van de SkyRadio Kersttram
 
De HTM / SkyRadio-Kersttram t.h.v. de Hoven Passage in Delft. 9 december 2015. © Delft Trains.
 
Gerelateerde artikelen: