Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Spoorwegmuseum krijgt de ‘Oscar’ van de amusementsindustrie
Actueel OVnieuws
Specials over het OV

20-11-2013 / 10.30 uur
UTRECHT - Gisteren is in Orlando bekend gemaakt dat De Vuurproef van Het Spoorwegmuseum de prestigieuze Thea Award ontvangt. Deze award kan worden beschouwd als de ‘Oscar’ voor de attractie-industrie wereldwijd. Directeur Paul van Vlijmen is verguld met de prijs: “Een overweldigend gevoel van trots. Zo’n grote internationale erkenning voor onze attractie die kennis biedt op de

Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
175 jaar Spoorwegen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmuseum
Foto's
Busfoto's

bagagedrager van het vermaak”. De Thea Award wordt op 5 april 2014 officieel uitgereikt tijdens een groot gala in het oudste Disneyland Resort te Anaheim, Californië.

De Themed Entertainment Association (TEA) is een mondiale organisatie waarin designers, leveranciers en bouwers van attracties en themalocaties zijn verenigd. Jaarlijks reiken zij internationaal prijzen uit aan projecten op het gebied van ‘Experience design’ en ‘Thema entertainment’. Tijdens de TEA bijeenkomst gisteren in Florida werden de prijswinnaars voor de beste nieuwe attracties bekend gemaakt. Het Spoorwegmuseum krijgt de prijs in de categorie ‘4D Simulator Limited Budget’.

De Vuurproef krijgt de prijs vanwege “het uitmuntende ontwerp en gedetailleerde uitvoering. Het museum slaagt erin met De Vuurproef het publiek te betrekken bij het onderwerp op een manier die je niet vaak terugziet in musea. De spanning en opwinding die bezoekers ervaren, is verwant aan pretparken maar versterkt tegelijkertijd de boodschap van Het Spoorwegmuseum”.

De tekst van het jury rapport:
This museum attraction demonstrates true excellence in design and execution. Highly detailed finishes and props, ambient lighting, special effects and media, make for a rich and visually very consistent experience. It manages to engage the public in a way not usually seen in museum attractions. The thrill and excitement experienced by fully engaging visitors is akin to a theme park experience, while also reinforcing the message of the railway museum at the same time. While entertained, visitors experience the responsibilities of being at the controls of a powerful locomotive.

Eerdere Nederlandse winnaars van een Thea Award zijn de Efteling, De Heineken Experience en het Nederlands Openluchtmuseum.

Het Spoorwegmuseum bedacht de Vuurproef zelf en ontwikkelde de attractie samen met partners Il luster, House of Secrets, Jaap Verburg Ontwerp, Kloosterboer en Hulskamp. De Vuurproef vertelt op originele wijze het verhaal van twee eeuwen spoorgeschiedenis met in de hoofdrol Rutger Hauer. Daarbij wordt gebruik gemaakt van elementen uit de pretparkindustrie. Bezoekers denken te beginnen aan een rondleiding door een museumdepot maar krijgen door een verrassende wending zelf de controle over een trein. Met deze attractie bouwt Het Spoorwegmuseum het concept van ‘educatie door vermaak’ verder uit.

Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
OV bedrijven
Arriva
BBA (voormalig)
Breng
Connexxion
EBS
GVB
GVU
Hermus
HTM
HTM-Buzz
Limex (voormalig)
Novio (voormalig)
NS
Qbuzz
RET
Stadsbus Maastricht (vm)
Stadsvervoer Ned. (vm)
Syntus
Veolia
Railbouw / onderhoud
BAM
Eurailscout
Spitzke
Strukton
VolkerRail
Contact      
Mail ons