Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
RET
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

De RET is al bijna 150 jaar een begrip in de stad en regio Rotterdam. Sinds juli 2007 verzorgen ze het regionale openbaar vervoer als verzelfstandigd bedrijf. De RET is een structuur N.V., met de gemeente Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) als enig aandeelhouders. De algehele leiding van de RET is in handen van algemeen directeur  Maurice Unck. De concessies, verleend door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, bevatten prestatieafspraken om het openbaar vervoer en de sociale veiligheid te verzorgen.

Bedrijfsonderdelen

  • Exploitatie zorgt voor het vervoer met bus, tram en metro, de uitgifte van toegangsbewijzen, de verkeersleiding, sociale veiligheid, diensten, roosters en marketing. De afdelingen zijn: Tram, Metro, Bus, Veiligheid, Bedrijfsbureau Exploitatie (BBE), Centrale Verkeersleiding (CVL) en Marketing, Verkoop & Services (MVS) . 
  • Financiën is de spil tussen financiën en business met de afdelingen Business Control, Concern Control, Strategische Programma's en Projecten, Concernadministratie en ICT.
  • Techniek bestaat uit de afdelingen Asset Management, Supply Chain Management, Ingenieursbureau, Vlootservices en Infraservices en zorgt dat de infrastructuur en voertuigen in perfecte staat verkeren. De afdelingen voeren reparaties en (preventief) onderhoud uit en hebben een belangrijke rol bij nieuwbouw en vervanging.
  • De afdeling Strategie & Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de lange- en middellangetermijnstrategie van de RET en de afdelingen Personeel & Organisatie, Directiesecretariaat en Communicatie zorgen achter de schermen dat alles op rolletjes loopt.
Missie
De RET streeft naar perfect georganiseerd en uitgevoerd openbaar vervoer met de hoogste kwaliteit voor de reiziger van nu én in de toekomst. Ze zijn dan ook ‘Aardig Onderweg’. Ze gaan voor comfortabel en zorgeloos reizen, een goede prijs en service met een glimlach. De klant is hun vertrek- en eindpunt. De RET investereert in uitstekende infrastructuur, modern materieel, meer en betere voorzieningen en kundig en servicegericht personeel.
Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
 

Vernieuwen
‘Aardig onderweg’ geeft ook aan dat de RET voortdurend blijft vernieuwen. Met een duidelijk doel voor ogen, leggen ze de lat steeds een beetje hoger. Zo kunnen ze het hoge niveau van service, kwaliteit, professionaliteit, sociale veiligheid en klanttevredenheid bieden dat hun voor ogen staat. Ze staan open voor innovaties en volgen de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen op de voet.

Sociale verbinder
Als maatschappelijke onderneming is de RET naast logistieke ook sociale verbinder. Al bijna 150 jaar zijn ze sterk verbonden met Rotterdam en omgeving. Dat uit zich in actieve samenwerking met andere organisaties in de regio. En een positieve bijdrage aan milieu en maatschappij.

 
Foto's van RET materieel:
 
De pagina met foto's van RET materieel komt binnenkort online. Nog even geduld a.u.b.
....
 
Specials die wij de afgelopen jaren over het RET gemaakt hebben:
           
Na 2,5 jaar weer reizigers over de Hoekse Lijn

Opening nieuwe RET werkplaats Kleiweg
.

Gezellige open dag bij RET metro
.

           
       

Viering 50 jaar metro in Rotterdam

.

De SkyRadio Kersttram in Amsterdam en Rotterdam