Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
In beeld: Werkzaamheden Amsterdam Centraal - 13 april 2024

24-04-2024 / 10.00 uur
AMSTERDAM - Momenteel wordt er door de firma BAM hard gewerkt in de westelijke reizigerstunnel op station Amsterdam Centraal. Sinds maandagochtend 25 september is deze afgesloten aan de kant van het centrum. De reizigerstunnel aan de IJ-zijde is wel open.

Wat gebeurt er?
Aannemer BAM is aan de slag rond de toegangpoortjes. Later in het jaar wordt ook de hellingbaan naar de tunnel verwijderd. Deze voldoet niet meer aan de huidige normen: hij is te steil en werkt daardoor belemmerend in de toegankelijkheid.

Binnenkort online

Wie slecht ter been is komt hier moeilijk tegenop. Vervanging door een rolhellingbaan, of vervlakking van de hellingbaan kan niet omdat daar geen ruimte voor is. Bovendien is er in de huidige situatie geen lift naar het eerste perron.

De bestaande hellingbaan maakt daarom plaats voor trappen en een roltrap. Er komen ook twee liften. Een die de entree en de reizigerstunnel verbindt en een aparte lift naar het eerste perron. De vloer krijgt dezelfde lichte tegels zoals die nu in de vloer aan de centrumzijde van het station en in de monumentale stationshal liggen. Ook wordt de monumentale boogconstructie onder het eerste perron weer teruggebouwd.

Voor alle foto's geldt: © OVnieuws.info

 
 
Foto's
Contact