Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Grootschalige werkzaamheden Amersfoort komen eraan

28-06-2024 / 19.50 uur
AMERSFOORT -
Een zomer vol werkzaamheden aan het spoor in Amersfoort start op zaterdag 6 juli. Tot 19 augustus vernieuwt ProRail de sporen aan de westkant van station Amersfoort Centraal. Daarnaast worden verschillende werkzaamheden aan de perrons en (rol)trappen uitgevoerd. Door de werkzaamheden rijden er in deze periode minder of helemaal geen treinen van en naar Amersfoort Centraal. NS en Keolis zetten bussen in. Zo blijft Amersfoort bereikbaar.

Aard van de werkzaamheden
De sporen, wissels en bovenleidingen aan de westkant

Binnenkort online
van station Amersfoort Centraal zijn verouderd en toe aan vervanging. ProRail vervangt daarom vijf kilometer spoor, haalt 42 wissels weg en plaatst 29 nieuwe terug. Ook passen ze alle bovenleidingen aan, inclusief de masten waar de bovenleiding aan hangt.

Verder vernieuwt ProRail het beveiligingssysteem rondom het station. Hiervoor is de afgelopen maanden 700 kilometer nieuwe kabel aangelegd. Perron 1-2 wordt bovendien verhoogd naar Europese richtlijnen. Vanaf 19 augustus kunnen de treinen op hogere snelheid het station binnenkomen en verlaten. Dit geeft reizigers op een aantal trajecten kortere reistijden. Ook is ruimte op het spoor voor meer treinen.

Bereikbaarheid door NS
Het werk gebeurt in verschillende fases, waarin de gevolgen voor het treinverkeer verschillen. NS zet bussen in op momenten dat er geen treinverkeer mogelijk is. Zo zorgen ze ervoor dat Amersfoort Centraal tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijft. Reizigers kunnen ook gebruik maken van omreisroutes.

NS vraagt reizigers om kort voor hun reis van, naar en via Amersfoort Centraal de NS Reisplanner te raadplegen. Deze is tien dagen van tevoren up-to-date. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd of vaker overstappen.

Geen RRReis-treinen naar Ede-Wageningen
Van 13 juli tot 19 augustus rijden er geen treinen tussen Amersfoort Centraal en Ede-Wageningen. Er rijden bussen. De RRReis-bussen stoppen op alle stations tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. Ook wordt er van 29 juli tot 13 augustus gewerkt aan het nieuwe station Ede-Wageningen.

Amersfoort blijft bereikbaar
Ondanks de hinder die reizigers zullen ondervinden, blijft station Amersfoort Centraal deze zomer bereikbaar door de inzet van bussen. ProRail, NS, Keolis en de gemeente Amersfoort zorgen ervoor dat de hinder zoveel mogelijk wordt beperkt. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk werkzaamheden in één keer uit te voeren. Op en rond het station worden reizigers zo goed mogelijk van informatie voorzien en begeleid. Voor de directe omgeving zijn afspraken gemaakt om overlast door bouwverkeer te minimaliseren.

Foto's
Contact