Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Vernieuwingswerk in Amsterdam hindert trein én metro

23-04-2024 / 20.00 uur
AMSTERDAM - Treinreizigers tussen Amsterdam en Utrecht en metroreizigers in Amsterdam: opgelet! Door vernieuwingswerkzaamheden zijn er van 28 april tot en met 4 mei aanpassingen in de dienstregeling nodig. ProRail werkt aan dwarsliggers, ze vernieuwen perronkeerwanden en vernieuwen een spoorbrug. “Een bijzondere situatie.”

Veel werk tegelijk
De werkzaamheden vinden plaats op een van de drukste trajecten van Nederland. Daarom voeren we zoveel mogelijk werk in één keer uit, vertelt Wai Ko, coördinerend bouwmanager:

Binnenkort online

“We werken op verschillende plekken tegelijkertijd. Zo vervangen we dwarsliggers onder enkele wissels bij Amsterdam Centraal. We vernieuwen ballast, spoor en bevestigingsmiddelen bij Amsterdam Muiderpoort. Daarnaast herstellen we de perronkeerwanden op station Amsterdam Amstel. Tot slot gaan we de spoorbrug over de Weespertrekvaart ten zuiden van het Amstelstation conserveren. We maken hem schoon en behandelen roestplekken. Daarna schilderen we het viaduct zodat dit er weer fris uitziet”, vertelt Wai.

Ook metro ligt stil
Dat laatste zorgt voor een bijzondere situatie, legt Wai uit. “Normaal gesproken leggen we niet het trein- én metroverkeer stil. De metro is namelijk vaak het alternatief voor treinen en andersom. Over de brug die we gaan conserveren liggen zowel trein- als metrosporen. Daarom kunnen naast de treinen ook van 1 tot en met 4 mei de metro’s niet rijden tussen Amsterdam Amstel en Spaklerweg. Dat is niet te voorkomen. Als we klaar zijn met die bruggen kunnen ze er weer jaren tegenaan en zien ze er weer als nieuw uit. Dat is het goede nieuws.”

Foto's
 
 
 
 
 
Contact