Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Van 28 april tot en met 13 mei spoorwerkzaamheden rond Tilburg

23-04-2024 / 20.00 uur
TILBURG - Op de stations Tilburg en Tilburg Universiteit vinden er van 28 april tot en met 13 mei werkzaamheden plaats. Daarnaast werkt ProRail aan het spoor tussen Tilburg en Breda en tussen Tilburg en Vught. Hierdoor rijden er 15 dagen lang geen treinen van, naar en via Tilburg.

Tien jaar Tilburg
Op station Tilburg bouwt ProRail het vierde perron af en renoveren ze perron 1. Verder vervangen ze de bestaande trappen van perron 1, 2 en 3. Hiermee komen we bijna aan het einde van tien jaar renovatie van station Tilburg, zegt projectmanager Anton Korlaar.

Binnenkort online

“Na de passage, het kroepoekdak en de fietsenstalling zorgen we ervoor dat station Tilburg weer klaar is voor de toekomst. Er zullen de komende jaren nog wel wat werkzaamheden worden verricht, maar voor de reiziger zijn deze minder zichtbaar.”

Andere werkzaamheden
Op station Tilburg Universiteit vervangt ProRail ter hoogte van het station portalen voor de bovenleiding en wordt de hellingbaan van perron 2 en 3 volledig vernieuwd. Ook perron 1 wordt volledig aangepakt en krijgt nieuwe bestrating, verlichting, camera’s en een nieuwe omroepinstallatie. Tot slot worden op station Gilze-Rijen de keerwanden vervangen.

Tussen Tilburg Universiteit en Breda en tussen Tilburg en Vught wordt gedurende deze periode op diverse locaties gewerkt aan het spoor. Deze werkzaamheden bestaan uit het vervangen van spoorstaven, rijdraden van de bovenleiding en het vernieuwen van de ballast.

Gevolgen voor treinverkeer
NS zet van 28 april tot en met 12 mei bussen in:

  • Snelbussen tussen Breda, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch
  • Stopbussen tussen Oisterwijk, Tilburg en Tilburg Universiteit
  • Stopbussen tussen Boxtel en Oisterwijk
  • Stopbussen tussen Tilburg, Tilburg Universiteit, Tilburg Reeshof, Gilze-Rijen en Breda

Doorgaande reizigers tussen Breda en Eindhoven wordt geadviseerd de snelbus naar ’s-Hertogenbosch te pakken en daar over te stappen op de trein. Op maandag 13 mei zet NS snelbussen en stopbussen in tussen Tilburg en Breda. Reizigers wordt geadviseerd de reisplanner op ns.nl te raadplegen.

Goederenvervoer
Door de geplande werkzaamheden is er geen goederenvervoer via Tilburg mogelijk. De meeste goederentreinen zullen via de Betuweroute omrijden. Toch zal een deel van het goederenvervoer dat normaal via de Brabantroute rijdt, worden omgeleid via de Merwede-Lingelijn en de A2-corridor. Dit levert een behoorlijke toename op van het aantal goederentreinen dat Den Bosch zal passeren.

Foto's
Contact