Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Van 13 t/m 21 april werkzaamheden aan het spoor tussen Gouda en Den Haag

10-04-2024 / 20.00 uur
DEN HAAG - ProRail werkt van zaterdag 13 april tot en met zondag 21 april aan het spoor tussen Gouda en Den Haag. Ze vernieuwen onder andere een tweetal duikers bij Bleiswijk. Dit zijn tunnels onder het spoor waar water doorheen loopt. Ook werken ze op verschillende plekken aan de bovenleiding.

Nieuwe duikers
Aannemer Dura Vermeer vervangt voor ProRail in totaal vijf duikers, waarvan er drie al vorig jaar zijn vernieuwd. De laatste twee volgen nu. Dit werk gaat dag en nacht door

Binnenkort online

van zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 april.

Het spoor waar de duikers onderdoor lopen, bevindt zich in een vrij ontoegankelijk gebied voor bouwverkeer. Om met het nodige materieel op locatie te kunnen komen, heeft ProRail tijdelijk wegen aangelegd door het aangrenzende land. Ze halen het spoor weg, slopen de huidige duikers en plaatsen er nieuwe, moderne duikers voor in de plaats. Vervolgens leggen ze het spoor terug en werken ze de duikers af. De omgeving wordt vervolgens weer teruggebracht in de oorspronkelijke staat.

Andere werkzaamheden
In dezelfde treinvrije periode wordt ook op andere plekken aan het spoor gewerkt. Ten westen van Gouda een deel van het spoor vernieuwd. De spoorstaven zijn daar aan vervanging toe. Op 13 en 16 april en ook in het weekend van 20 en 21 april wordt daarnaast aan de bovenleiding tussen Den Haag en Gouda gewerkt.

Reizen met de trein
Van zaterdag 13 april tot en met vrijdag 19 april rijden er geen treinen tussen Gouda en Den Haag Ypenburg. Zaterdag 20 en zondag 21 april rijden er in de ochtend geen treinen tussen Gouda en Den Haag Centraal. Raadpleeg een reisplanner voor vertrek.

Foto's
 
Contact