Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Amsterdam Centraal, Tilburg en Zwolle in meivakantie slecht bereikbaar

08-04-2024 / 20.00 uur
UTRECHT - ProRail en NS waarschuwen reizigers dat werkzaamheden aan het spoor tijdens de meivakantie gevolgen hebben voor het treinverkeer op meerdere plekken in het land. Stations Amsterdam Centraal, Zwolle en Tilburg zijn enkele dagen tot meerdere weken slecht of onbereikbaar per trein. NS adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Werkzaamheden Noord-Brabant
Op de stations Tilburg en Tilburg Universiteit vinden

Binnenkort online

van 28 april tot en met 12 mei werkzaamheden plaats. Daarnaast werkt ProRail aan het spoor tussen Tilburg en Breda en Tilburg en Vught. Hierdoor rijden er vijftien dagen lang geen treinen van, naar en via Tilburg.

Stations Tilburg, Tilburg Universiteit en Gilze Rijen
Op en rond station Tilburg bouwt ProRail het vierde perron af en renoveren ze perron 1. Verder vervangen ze de bestaande trappen van perron 1, 2 en 3. Op station Tilburg Universiteit worden van 7 tot 13 mei meerdere werkzaamheden uitgevoerd. Ter hoogte van het station vervangt de spoorbeheerder bovenleidingsportalen. De hellingbaan van perron 2/3 wordt volledig vernieuwd. En perron 1 wordt volledig aangepakt en krijgt onder andere nieuwe bestrating, verlichting, camera’s en een nieuwe omroepinstallatie. Tot slot worden op station Gilze Rijen de keerwanden vervangen.

Werkzaamheden aan het spoor
Tussen Tilburg Universiteit en Breda en tussen Tilburg en Vught wordt op diverse locaties gewerkt aan het spoor. ProRail vervangt spoorstaven en rijdraden van de bovenleiding en vernieuwt de ballast.

Op en rond station Amsterdam Centraal
Op en rond station Amsterdam Centraal en tussen Amsterdam Centraal en station Amsterdam Bijlmer werkt ProRail van 29 april tot en met 4 mei op diverse plekken aan het spoor. Dit heeft grote gevolgen voor treinverkeer van, naar en via Amsterdam Centraal. Reizigers moeten rekening houden met extra overstappen en een langere reistijd. NS adviseert reizigers gebruik te maken van omreisroutes, te reizen met overig OV of treinvervangende bussen en vlak voor vertrek de reisplanner te checken voor het meest actuele reisadvies.

Bouw houten loopbrug in Zwolle
In de meivakantie wordt ook op en rond station Zwolle gewerkt. Zo worden onder andere de brugdelen van de nieuwe houten loopbrug, de zogenoemde passerelle, aangebracht met grote kranen. De loopbrug over het spoor verbindt Zwolle Centrum en Zwolle Zuid in de Zwolse Spoorzone.

Als gevolg hiervan rijden er van maandag 29 april tot en met woensdag 1 mei geen NS-treinen van en naar Zwolle. Donderdag 2 mei is er geen treinverkeer tussen Zwolle en Kampen Zuid en Zwolle en ’t Harde. Ook rijden er die dag geen Sprinters tussen Zwolle en Meppel. Ook het treinverkeer van Arriva en Keolis ondervindt hinder van de werkzaamheden. NS zet bussen in en vraagt reizigers om rekening te houden met ongeveer een half uur extra reistijd.

Foto's
Contact