Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Treindienst Amersfoort op 7 april aangepast

03-04-2024 / 15.00 uur
AMERSFOORT - De dienstregeling van en naar Amersfoort is aanstaande zondag, 7 april, aangepast. ProRail voert dan voorbereidingen uit voor de grote werkzaamheden in juli en augustus. “Dat doen we continu, zowel overdag als ’s nachts. Vrijwel altijd kan dat zonder het treinverkeer te hinderen. Soms ontkomen we daar niet aan, zoals komend weekend”, vertelt bouwmanager van ProRail Paul van der Struijs.

Voorbereiden
Op zondag wordt vooral aan kabels en leidingen gewerkt. “De kabels en leidingen liggen hier al veertig jaar in de grond.

Binnenkort online

Deze moeten we vervangen. Net als de beveiliging. Om de zeven weken durende werkzaamheden in de zomer zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, bereiden we nu veel voor”, legt Paul uit. Met een goede voorbereiding kunnen we de hinder voor reizigers zo kort mogelijk laten duren.

Werk in de zomer
Van 6 juli tot 19 augustus vervangt ProRail vijf kilometer spoor en alle wissels aan de westkant van het station. Ze passen de bovenleiding aan en vernieuwen de volledige treinbeveiliging. Een megaklus, aldus Paul: “De omvang van dit project is gigantisch. Het is nodig om station Amersfoort Centraal goed bereikbaar te houden, de kans op storingen te verminderen en voor te bereiden op de toekomst.”

Dat de werkzaamheden impact hebben snapt hij heel goed: “Zeven weken is een forse periode. Maar doordat we nu alles in één keer doen, zijn we ook in één keer klaar. Even doorbijten dus, maar daarna kan Amersfoort er weer jaren tegenaan.” Reizigers kunnen in deze periode gebruikmaken van een aangepaste dienstregeling of bussen. Deze aanpassingen zijn medio juni terug te vinden in de verschillende reisplanners.

Plan je reis
Reis je 7 april van of naar Amersfoort? Plan dan je reis in de reisplanner, dan kom je onderweg niet voor verrassingen te staan.

Foto's
Contact