Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Weekendwerk in Delft en Schiedam

29-03-2024 / 20.00 uur
DELFT - ProRail werkt op 30 en 31 maart bij de stations Delft, Delft Campus en Schiedam Centrum. Dit is in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam. Het treinverkeer tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal is daarom deze dagen aangepast.

Deel van het grote project
Op station Delft werkt ProRail aan technische installaties en voeren ze testwerkzaamheden uit. Op station Delft Campus werken ze aan de bovenleiding.

Binnenkort online

Op station Schiedam brengen ze nieuwe bovenleidingsbalken aan. Ook bouwen ze een nieuwe railinzetplaats. Dat is een plek waar werk- en inspectievoertuigen op het spoor geplaatst kunnen worden. Aan beide zijden van het viaduct over de Schiedamse Schie maken ze een zettingsvrije plaat (een betonnen fundering) omdat de spoorligging daar anders wordt. In 2023 hebben ze daarvoor de stalen buispalen gedraaid. In het weekend van 30 en 31 maart storten ze de buispalen vol met beton. Nabij het viaduct over de ’s Gravelandseweg zijn in een eerdere fase stalen buispalen aangebracht, ook deze worden dit weekend volgestort met beton.

Gevolgen voor het treinverkeer
Door de werkzaamheden is de dienstregeling tussen Den Haag Centraal en Rotterdam aangepast van zaterdag 30 maart om 01:35 uur tot maandag 1 april om 01:30 uur. Wil je reizen met de trein? Gebruik dan voor vertrek een reisplanner. (Archieffoto: ProRail)

 
Foto's
 
 
 
 
 
Contact