Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
VolkerRail gaat opstelsporen op Arnhem Berg vernieuwen

26-03-2024 / 20.00 uur
ARNHEM - Aannemer VolkerRail gaat in opdracht van ProRail sporen en wissels op het opstelterrein bij station Arnhem, ter hoogte van de Noordelijke Parallelweg, vernieuwen. Vanaf 8 april vervangt de aannemer hier spoorstaven, wissels en het spoorgrind. Zo zorgt ProRail dat de treinen veilig en betrouwbaar kunnen blijven rijden.

Efficiënter inrichten
De sporen op Arnhem Berg zijn van groot belang voor het reizigersvervoer richting Nijmegen, Utrecht en Oost-Nederland. Om het spoor in goede conditie te houden is onderhoud nodig.

Binnenkort online

Ook worden in verband met logistieke beperkingen voor het opstellen van treinen op het opstelterrein, de sporen en wissels efficiënter ingericht.

Minimale hinder
Om de hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken heeft de aannemer een slimme uitvoeringsmethode bedacht. Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd, namelijk:

  • Van maandag 8 april tot en met vrijdag 31 mei. In deze periode werkt de aannemer overdag van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur.
  • Van zaterdag 1 juni om 01.00 uur tot en met maandagochtend 10 juni 05.00 uur. In deze periode werkt de aannemer alle dagen dag en nacht door.
Transport en opslag van materiaal
Hinder voor de omgeving wordt soms ook veroorzaakt door transporten en overslag van materialen. In Arnhem vindt het transport van spoormaterialen (zoals spoorstaven, dwarsliggers, ballastgrind) via het spoor plaats. De aannemer heeft met gemeente Arnhem afgesproken om gebruik te maken van het opstelterrein aan de Van Oldenbarneveldtstraat (Arnhem GONS). Bijna alle materialen worden hier opgeslagen en vanaf dit terrein via het spoor naar station Arnhem aan- en afgevoerd.

De werkzaamheden op het opstelterrein in Arnhem hebben geen gevolgen voor het reguliere treinverkeer van en naar Arnhem.

Foto's
Contact