Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Zes dagen werk aan het spoor in ’t Harde

26-03-2024 / 20.00 uur
'T HARDE - Aannemer Swietelsky werkt in opdracht van ProRail aan het spoor bij ’t Harde. Ze vernieuwen het spoor, vervangen een wissel en de wisselverwarming. Van woensdag 27 maart tot en met maandag 1 april rijden er geen treinen tussen Nunspeet en Zwolle. Van dinsdag 26 maart 21.00 uur tot en met donderdag 28 maart 23.00 uur is de overweg Eperweg afgesloten.

Spoorvernieuwing
Rondom station ’t Harde vernieuwt ProRail het spoor. Ze vervangen spoorstaven, bovenleiding, ballast, kabels en leidingen.

Binnenkort online

Daarnaast vernieuwen ze ook de overweg Eperweg, door nieuwe spoorstaven te leggen. Hiervoor worden diverse machines op het spoor gebruikt, zoals een stopmachine en een ballasttrein. Deze machines kunnen overlast veroorzaken, in de vorm van geluid en licht.

Ten oosten van het station wordt een wissel vervangen en de wisselverwarming vernieuwd. De nieuwe wisselverwarming werkt elektrisch. Zo zorgt ProRail ervoor dat de treinen veilig en betrouwbaar kunnen blijven rijden.

Overweg afgesloten
Tijdens de werkzaamheden is de overweg op de Eperweg twee dagen afgesloten. Dat is in de periode van dinsdag 26 maart van 21.00 uur tot en met donderdag 28 maart 23.00 uur. Autoverkeer kan dan geen gebruik maken van de overweg en moet omrijden. Voetgangers kunnen via een gecontroleerde overweg oversteken, met hulp van verkeersregelaars. Fietsers kunnen hiervan ook gebruik maken, maar met de fiets aan de hand. De verkeersregelaars zijn 24/7 aanwezig. Met de hulpdiensten zijn aparte afspraken gemaakt over de bereikbaarheid. De overweg is vanaf het Paasweekend weer opengesteld en beschikbaar.

Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen.

Foto's
 
Contact