Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Arriva, NS en ProRail: Koningsdag 2023 feestelijk verlopen

28-04-2023 / 15.40 uur
UTRECHT -
Koningsdag is voor NS en ProRail met vlag en wimpel geslaagd. Feestvierders hebben in grote getale gehoor gegeven aan de oproep van NS en ProRail om het gezellig te houden, zodat het ook voor het treinpersoneel die aan het werk waren en mede-reizigers, een feestelijke dag was. 

In de middag was er sprake van een storing in het online kaartverkoopsysteem van NS, deze was aan het einde van de middag opgelost. In de tussentijd konden reizigers wel inchecken met hun bankpas of een kaartje kopen bij de automaten op de stations. 

Binnenkort online

Aan het einde van de avond was het erg druk op station Breda. Op station Arnhem heeft NS nog crowd management maatregelen getroffen om iedereen veilig naar huis te brengen. Rond middernacht was op de meeste plaatsen de rust teruggekeerd op de stations en in de treinen. Vervolgens zijn zo'n 450 schoonmakers hard aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat de reizigers vandaag weer met schone treinen via opgeruimde stations naar hun bestemming konden gaan.

ProRail CEO John Voppen: “Ik weet hoe we als sector op scherp staan voor zo’n belangrijke dag. Grote groepen reizigers rekenen op onze treindienst en dat hebben we waar kunnen maken.” Reizigersvervoerder NS spreekt alleen al over ruim een miljoen reizigers op Koningsdag.

Keep them rolling
Koningsdag begon rustig en met een vrijwel vlekkeloze opstart. Gedurende de dag kon treinverkeer op behoorlijke punctualiteit blijven rijden. Eén van de beheersmaatregelen voor de dag was keep them rolling: de treindienst stuurt dan op doorstroming in plaats van punctualiteit.

Sommige Arriva GTW's op andere lijnen
Spoorvervoerder Arriva zette, net als voorgaande jaren, sommige treinstellen op andere plekken in als waar ze normaal rijden. Dit was voor spoorliefhebbers dè kans om ze op die lijnen vast te leggen. Zo reden er twee Vechtdallijn GTW's tussen Arnhem en Zevenaar, twee Maaslijn GTW's reden tussen Arnhem en Tiel en drie Noordelijke nevenlijnen GTW's reden tussen Apeldoorn en Zutphen.

Foto's
Contact
Mail ons  
  Voor alle foto's op deze pagina geldt: © OVnieuws.info
   
 
Vechtdallijn GTW's 412 en de 522 rijden langs het witte huisje in Duiven.
 
Noordelijke nevenlijnen GTW 10308 komt vanuit Zutphen station Apeldoorn binnenrijden.
 
GTW 10308 even later weer te Zutphen.
 
Diverse Arriva treinen reden met de tekst "Fijne Koningsdag" rond.