Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
NS-directeur Timo Huges schouder aan schouder met personeel bij toeterprotest
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

09-03-2015 / 11.30 uur
UTRECHT - NS-directeur Timo Huges stond vanmorgen schouder aan schouder met zijn personeel bij het toeterprotest van NS tegen het alsmaar toenemende geweld op de trein. Aanleiding is de ernstige mishandeling van een conductrice afgelopen vrijdag op het station van Hoofddorp. Zij raakte ernstig gewond en moest in het ziekenhuis opgenomen worden. Inmiddels is zij geopereerd.

Het geweld tegen NS-personeel zijn geen incidenten meer maar het is een structureel probleem geworden. Gisteren is een conducteur nog in Roosendaal met de dood bedreigd en vanmorgen vroeg is

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

een conductrice op Utrecht Centraal hard op haar gezicht geslagen. Zij hield hier een bloedneus aan over.

NS-directeur Timo Huges laat aan OVnieuws.info weten dat dit niet zo maar een signaal is maar een noodsignaal. "Het is een hele goede actie, die is opgezet door één van hun machinisten, en waar het personeel collectief achter is gaan staan". De NS heeft samen met de ondernemingsraad en de vakbonden FNV Bondgenoten, VVMC en CNV een pakket met eisen op tafel gelegd. NS wil dat er op de kleine stations meer aanwezigheid komt van de wijkagent. Niet alleen maar langsrijden, maar ook daadwerkelijk uitstappen en een ronde lopen. Daarnaast moet de (Spoorweg)politie op de grote stations terugkeren, de OV-Chipkaartpoortjes zo snel mogelijk dicht gaan en dat NS meer handhavend mag gaan optreden. Als voorbeeld noemt Timo Huges de mishandeling van de conductrice van afgelopen vrijdagnacht. "De verdachte van de mishandeling was een zwerver waarmee we vaker te maken hebben gehad. We zouden dan zwaarder handelend moeten mogen optreden".

Voor Huges is de maat vol, "niet alleen voor NS is de maat vol maar voor heel Nederland zou de maat vol moeten zijn".

En dat Nederland er mee bezig is blijkt wel uit het fiet dat #IksteunhetNSpersoneel de hele ochtend nummer 1 was als Trending Topic op Twitter.

Bekijk hieronder ons beeldverslag inclusief interview met Timo Huges.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.  
.