Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Conductrice ernstig mishandeld
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

07-03-2015 / 08.30 uur
HOOFDDORP - Donderdagnacht rond 00.40 uur is een conductrice, een 44-jarige vrouw Amsterdam, ernstig mishandeld. Zij deed dienst in de trein van Schiphol naar Hoofddorp. Zij kwam in de eerste klas een lastige reiziger tegen.  In de eerste klas kwam zij een reiziger tegen die de trein niet uit wilde. Even later, op het perron, ziet ze de man in de deuropening staan. Vanaf dat moment is het voor haar een zwart gat en herinnert ze zich niet wat er is gebeurd. De machinist vindt haar later op de grond. De NS-medewerkster had ernstig letsel aan haar gezicht. Hieraan is zij vrijdag in de loop van de dag geopereerd.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Omstanders zeggen dat ze iemand rond het tijdstip van het incident te hebben zien weglopen. Agenten hebben in de omgeving 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had geen duidelijke verklaring wat hij daar deed. Zijn betrokkenheid bij het incident wordt op dit moment onderzocht.

NS is zeer ontdaan en roept politiek op tot actie
NS is zeer ontdaan door dit voorval, leeft met haar mee en roept de politiek op om samen met NS dergelijke gevallen van agressie in de toekomst te bestrijden.

Marjan Rintel, directievoorzitter NS Reizigers: ,,Toen ik van deze agressie hoorde, liepen de rillingen over mijn lijf. Onze mensen moeten veilig hun werk kunnen doen. Geweld is nooit te rechtvaardigen. Hier geldt: Handen thuis of blijf thuis! Wij (NS, OR en vakbonden) kunnen dit niet alleen oplossen en lopen tegen de grenzen aan van wat wij redelijkerwijs als spoorsector kunnen doen. We hebben de overheid en heel Nederland hiervoor nodig.’’

Huub van den Dungen (FNV Bondgenoten), Wim Eilert (VVMC), Evert Jan van der Mheen (CNV): ,,We zijn al langere tijd met NS over dit onderwerp in gesprek. We zijn geschokt door dit ernstige agressiegeval. Vakbonden zijn van mening dat de mate van agressie vraagt om andere maatregelen dan tot dusver.’’

NS, de OR van NS en vakbonden willen op zeer korte termijn met ministers Opstelten (V&J), Plasterk (BZK) en staatssecretaris Mansveld (IenM) om de tafel om te komen tot extra maatregelen vanuit de overheid.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.
.