Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Perron 1 en 2a Amsterdam Centraal vanaf donderdag 7 dec buiten dienst

06-12-2023 / 13.45 uur
AMSTERDAM - Perrons 1 en 2a op station Amsterdam Centraal zijn vanaf donderdagochtend 7 december 2023 niet meer bereikbaar vanuit de westelijke reizigerstunnel. Deze tunnel wordt gemoderniseerd. Daarvoor moeten de sporen bij perrons 1 en 2a vanaf 10 december zeven maanden buiten dienst genomen worden.

Omlooproute naar centrum Amsterdam
BAM Infra Nederland moderniseert momenteel de westelijke reizigerstunnel aan de kant van het centrum. De tunnel wordt ook toegankelijker gemaakt.

Binnenkort online

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren moet een deel van de perrons 1 en 2a worden gesloopt. Dat gebeurt vanaf 11 december. De perrons zijn dan buiten gebruik en de tunnel is aan de centrumzijde afgesloten.

De westelijke reizigerstunnel is vanaf de overige sporen wel bereikbaar. De toegang aan de stadszijde blijft tijdens de werkzaamheden gesloten maar aan de IJ-zijde is de westelijke reizigerstunnel wel open. Reizigers die met de trein aankomen, kunnen via de overige reizigerstunnels naar het centrum lopen. De omlooproutes worden met geel/zwarte borden aangegeven.

Naar verwachting gaan halverwege 2024 de entree van de westelijke reizigerstunnel aan de centrumkant weer op en de toegang tot de perrons ook. Dan worden ook de sporen 1 en 2a weer in gebruik genomen.

Wat gaat ProRail doen?
In de nacht van zaterdag 9 december op zondag 10 december werken ze aan het spoor en de bovenleiding. Ook worden de roltrappen tussen de westelijke reizigerstunnel en spoor 2a verwijderd.

Vanaf maandagochtend 11 december tot en met 22 december sloopt BAM Infra een deel van het eerste perron ter hoogte van de westelijke reizigerstunnel.

Na de kerstvakantie gaat BAM Infra verder met het sloopwerk in de westelijke reizigerstunnel. ProRail verwacht dat deze sloopwerkzaamheden half februari zijn afgerond.

Wat merken reizigers ervan
De sloopwerkzaamheden beginnen om 7 uur ’s ochtends en duren tot 23 uur ’s avonds. Deze kunnen hinder opleveren voor reizigers. De aannemer doet er alles aan om dit tot een minimum te beperken. Mogelijk komt er stof vrij bij de werkzaamheden. BAM Infra houdt de sloopmaterialen nat zodat stofvorming zoveel mogelijk wordt voorkomen. De materialen worden ’s nachts aan- en afgevoerd.

Trein vertrekt van ander spoor
De sporen 1 en 2a zijn voor zo’n zeven maanden niet in gebruik. De treinen die nu vanaf de sporen 1 en 2a vertrekken zullen per 10 december vanaf andere sporen vertrekken. NS gaat dan ook volgens de nieuwe dienstregeling rijden. Advies aan reizigers is om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Foto's
Contact
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lees en bekijk ook:

Werkzaamheden Amsterdam Centraal - 11 oktober 2023

Werkzaamheden Amsterdam Centraal - 17 juni 2023

Lees en bekijk alles over de grote verbouwing van station Amsterdam Zuid

Opstelterrein Amsterdam Westhaven officieel geopend