Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Op bezoek bij Alstom Nederland - Oud RET-bus 310

01-10-2023 / 15.00 uur
ROTTERDAM -
Oud standaard stadsbus RET 310. In 1961 ontstond de  Commissie Standaardisering Autobusmaterieel (kortweg CSA). In deze commissie waren kopstukken van de stadsvervoerders GVB (Amsterdam), HTM (Den Haag) en het RET (Rotterdam) vertegenwoordigd. In 1965 voegde ook het vervoerbedrijf GEVU uit Utrecht zich bij de commissie.

Het streven van de Commissie Standaardisering Autobusmaterieel was het ontwikkelen van een moderne stadsbus die in grote aantallen tegen een acceptabele prijs geleverd kon worden.

Binnenkort online

Ook moest het nieuwe bustype uitwisselbaar zijn tussen de bij de CSA aangesloten vervoerbedrijven. De standaardbus zorgde voor nog meer voordelen. Zo had ook werkplaatspersoneel baat bij de standaardbus. Als maar één bustype hoefde te onderhouden konden reparaties aan het materieel sneller worden uitgevoerd. Ook konden de magazijnvoorraden worden ingeperkt. Zo ontstond ook specialisme op het gebied van schadeherstel tussen vervoerbedrijven. Nog een voordeel was dat de levertijden van nieuwe bussen door de standaardisatie konden worden bekort.

Lees en bekijk ook onze uitgebreide reportage over 50 Jaar Standaard Stadsbussen.

RET 310

Merk : DAF
Carrosserie : Hainje
Bouwjaar : 1986
Kenteken : BP-77-VS
Zitplaatsen : --
Staanplaatsen: -- 
Huidige eigenaar : Stichting RoMeO
Vorige eigenaar : RET

Foto's
 
Contact