Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Verdachte NS Consultant speelde ook grote rol in Fyra-debacle
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

25-02-2015 / 08.30 uur
UTRECHT - De NS consultant die verdacht wordt van mogelijke omkoping bij de aanschaf van de Nieuwe Generatie Sprintertreinen heeft ook een grote rol gespeeld in het Fyra-debacle. De consultant, Richard de L. moest met zijn bedrijf Rollingstock Resourse, namens de NS en de NMBS in de Italiaanse fabrieken van Ansaldo Breda de kwaliteit van de Fyra controleren. Terwijl hij zijn opdrachtgevers liet weten dat de Fyra's ‘helemaal in orde’ waren genoot Richard van het "mooie leven". Zo twitterde hij destijds: "Net terug uit de fabriek. Komt allemaal goed met deze prachtige jongens." / "‘Geweldige baan: zon, eten en drinken ;-).".

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Terwijl Richard de L. iedereen liet weten dat alles goed verliep met de bouw van de Fyra's in de fabrieken van Ansaldo Breda bleken de treinen na nog geen twee maanden in dienst te zijn geweest, letterlijk uit elkaar te vallen. Nog geen week voordat de treinen van allerlei onderdelen tijdens de ritten verloor, schreef Richard de L. namens de NMBS en NS een brief waarin stond dat de beide spoorwegmaatschappijen de treinstellen, ondanks alle mankementen, gewoon zou afnemen.

Inmiddels zijn, zoals bekend, de Fyra-treinstellen weer terug naar Italie gegaan en zit NS met een miljoenen verlies opgezadeld. Of Richard de L. in het Fyra-debacle verwijtbare fouten heeft gemaakt zal ongetwijfeld onderzocht worden tijdens de Parlementaire Enquette die er naar het Fyra-debacle wordt ingesteld.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons  
.  
.  
.  
.  
.  
.