Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Transdev
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

Transdev Nederland is één van de grootste mobiliteitsbedrijven van Nederland. Ze zijn actief onder bekende merken als Connexxion, Hermes en Witte Kruis. Van bussen, treinen en taxi’s tot ambulances en zelfs autonome shuttles, hun voertuigen vind je door het hele land.

Transdev in Nederland
Een steeds groter deel van deze vloot is Zero Emission. Zo rijden rond Eindhoven en Schiphol honderden elektrische bussen en hebben ze in de regio Hoeksche Waard hun eerste waterstofbussen in gebruik genomen. Ook gebruiken ze sinds kort hun eerste elektrische rolstoelbussen voor zorgvervoer. Zo zet Transdev grote stappen richting een volledig emissievrije vloot in 2030, een belangrijke wens van de Nederlandse overheid.

Innovatief vervoer zit in hun DNA: al in 1999 introduceerden ze de Parkshuttle, een volledig autonome elektrische shuttle. Ruim 20 jaar later gaat de derde generatie autonome voertuigen voor het eerst de openbare weg op. Deze Parkshuttle 3.0 is het eerste Nederlandse voertuig in Transdev huisstijl.

Mobiliteit zorgt voor verbinding tussen mensen. Servicegericht werken, verbeteren en innoveren kunnen ze niet zonder onze ruim 6000 medewerkers.

Diensten van Transdev
Verreweg het grootste deel van de Transdev medewerkers werkt als buschauffeur, treinmachinist of taxichauffeur. Ook zijn veel functies direct gelinkt aan de dienstverlening in de regio. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Service- & Veiligheidsteams die service verlenen en toezicht houden, de monteurs die de vloot onderhouden, de telefonisten die de taxiritten inplannen en de medewerkers van de Klantenservice die vragen beantwoorden.
.

Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
 

Vanuit het Transdev kantoor in Hilversum wordt deze dienstverlening ondersteund en het aanboduitgebreid. Zo vind je hier bijvoorbeeld het Zero Emission team, dat hard werkt aan het uitbreiden van de emissievrije vloot. Van elektrische shuttle tot waterstofbus, in het ZE team vind je alle expertise. Het IT-team in Hilversum ondersteunt alle technische processen in het hele land. En ook op vakgebieden als Inkoop, Facturatie, Marketing en Communicatie wordt er advies gegeven en ondersteuning geboden.

Een bijzondere tak van het bedrijf is Witte Kruis, de grootste acute zorgorganisatie van Nederland. Dynamisch, vernieuwend en landelijk actief. De organisatie verleent ambulancezorg in vijf regionale ambulancevoorzieningen (RAV’s), is actief in twee meldkamers, biedt huisartsenvervoer in drie regio’s, levert specialistische medische zorg en EHBO op diverse grote en kleine sportwedstrijden, evenementen en festivals, biedt trainingen aan via ACM Opleidingen en levert met "Stan" een belangrijke bijdrage aan burgerhulpverlening.

Feiten en cijfers
De Nederlandse vloot van Transdev bestaat uit ruim 1700 bussen, meer dan 1400 taxi's, 180 ambulances, 16 treinen en 6 autonome shuttles.
Bij Transdev werken ruim 6000 mensen en voor de coronacrisis verzorgde ze dagelijks gemiddeld 500.000 OV-ritten.

Internationaal
Als onderdeel van een grote internationale organisatie profiteert Transdev Nederland van een enorme hoeveelheid kennis en ervaring. Die kennis en ervaring delen ze zelf ook als koploper op het gebied van zero-emission personenvervoer en innovatieve mobiliteit.

Transdev verzorgt wereldwijd dagelijks 11 miljoen reizigersritten. Hun 83.000 medewerkers zijn actief in 17 landen verdeeld over 6 continenten. Samen zorgen zij voor innovaties in mobiliteit en geven reizigers dagelijks de vrijheid om te reizen.

De Transdev Groep wordt aangestuurd en ondersteund vanuit het hoofdkantoor in Parijs.

 
Specials die wij de afgelopen jaren over Transdev gemaakt hebben:
 

De Stembus in Arnhem
16 maart 2022

.

Officiele start van zes 18 persoons ZE OV-bussen in regio Zaanstreek
Connexxion-trams kleuren week lang oranje
.