Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Keolis
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

Keolis Nederland verzorgt openbaar vervoer in Almere, Gelderland, Overijssel (Salland en Twente), Utrecht en op de treintrajecten Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Dat doen ze met ongeveer 2.200 medewerkers, 700 bussen, 25 treinen en bijna 600 deelfietsen.

De ambitie van Keolis is om (on)gewoon goed te zijn. In het bieden van een veilige reis, up-to-date informatie en een chauffeur die optreedt als perfecte gastheer of gastvrouw. Daarnaast investeert Keolis in goed werkgeverschap (PSO trede 2, certificaat Gender Equality).

Keolis hecht grote waarde aan integriteit, veiligheid en duurzaamheid. Inmiddels is 40% van hun bussen volledig elektrisch.

Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de wereldwijde opererende mobiliteitsonderneming Keolis. Ieder jaar vervoeren ze met 68.000 medewerkers bijna 3,5 miljard reizigers in 15 landen.

* allGo, KeoBike, Keolis Blauwnet, RRReis, Syntus Utrecht en Twents zijn services van Keolis Nederland.

Feiten en cijfers
Hoofdkantoor: Deventer
Vestigingen: Almelo, Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Bunnik, Dedemsvaart, Deventer, Ede, Enschede, Goor, Haaksbergen, Harderwijk, Hengelo, Mijdrecht, Montfoort, Oldenzaal, Vaassen, Wageningen, Zutphen, Zwolle
Medewerkers: 2.200
Bussen: 800
Treinen: 25
Spoor: 136 km
Reizigers (2020): 37 miljoen

Geschiedenis
1999  - De drie personenvervoerders Nederlandse Spoorwegen (NS), Connexxion en Keolis richten vervoersbedrijf Syntus op. Synergie tussen trein en bus is het uitgangspunt, waarmee het inmiddels alom bekende visgraatmodel is geboren. De naam sluit aan bij dit uitgangspunt: SYNergie tussen Trein en bUS. Syntus verzorgt het busvervoer in de Achterhoek en op de treinverbindingen Winterswijk-Zutphen en Winterswijk-Doetinchem.

2001 - Syntus neemt het treintraject Doetinchem-Arnhem over van de Nederlandse Spoorwegen.

2003 - Syntus wint het vervoergebied Zutphen-Hengelo-Oldenzaal (ZHO). Hiermee neemt Syntus het streekbusvervoer rondom de spoorlijn ZHO over van de OAD en het treintraject ZHO van de NS.

2005 - Syntus neemt het treintraject Tiel-Arnhem over van de Nederlandse Spoorwegen.

2007 - Connexxion verkoopt haar aandelen aan de twee andere aandeelhouders: Keolis en de Nederlandse Spoorwegen.

2009 - Syntus wint de aanbesteding Midden-Overijssel en verliest de Achterhoek.

2010 - Syntus start met openbaar vervoer in Midden-Overijssel. Busvervoer Syntus Achterhoek gaat over naar Arriva. Syntus wint de aanbesteding Veluwe en start in december met de dienstregeling.

2011 - Syntus wint de aanbesteding regio Twente, inclusief het spoortraject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal (waar Syntus al rijdt).

2012 - Keolis neemt de aandelen van de Nederlandse Spoorwegen over en wordt 100% aandeelhouder. Het treinvervoer Syntus Achterhoek gaat over naar Arriva en Hermes.

2013 - Syntus start openbaar vervoer Twents.

2014 - De vervoersconcessie Veluwe wordt met vier jaar verlengd, derhalve blijft Syntus tot 2020 het openbaar vervoer op de Veluwe verzorgen. 

2015 - Syntus wint de aanbestedingen busconcessie Provincie Utrecht en treinverbindingen Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen

2016 Syntus wint de aanbesteding busconcessie gemeente Almere. De uitvoering van het busvervoer in Midden-Overijssel wordt met twee jaar verlengd tot september 2020. Syntus start in december 2016 met de uitvoering van de dienstregeling busconcessie Provincie Utrecht.

2017 Syntus gaat verder als Keolis Nederland met een geheel nieuwe, visuele identiteit. Passend bij de nieuwe uitstraling en huisstijl van hun aandeelhouder Keolis. Dit sluit aan bij hun gezamenlijke ambitie: het opereren als eigentijdse, innovatieve aanbieder van mobiliteit, met oog voor onze reizigers en opdrachtgevers. Tegelijkertijd sluit dit aan bij de groeistrategie van de Keolis Group en bij haar ambitie om wereldwijd hetzelfde bedrijf te zijn en dit ook uit te stralen. Eén Keolis, met een nieuw en robuuster logo, waarmee ze zichzelf sterker op de markt kunnen positioneren.

2018 - Keolis Nederland verzorgt onder de naam Blauwnet ook het treinvervoer op de spoortrajecten Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede. Onder de naam allGo wordt het openbaar verzorgd in de gemeente Almere.

Railbouw / onderhoud
Ons eigen forum
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Specials die wij de afgelopen jaren over Keolis gemaakt hebben:
 

Busbrugfestival in Zwolle goed bezocht

.