Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Start Drielandentrein uitgesteld wegens schade aan de infrastructuur

04-06-2024 / 19.00 uur
MAASTRICHT -
De geplande start van de Drielandentrein op zondag 9 juni kan niet doorgaan. De oorzaak hiervan is de aanzienlijke schade aan de infrastructuur op het traject tussen Visé en Eijsden als gevolg van recent onweer. De geplande herstelwerkzaamheden – die eerder voorzien waren tot en met maandag 3 juni – zijn intussen gerealiseerd, maar Infrabel gaat nog aanvullende en noodzakelijke werkzaamheden uitvoeren om de spoorinfrastructuur te beschermen bij toekomstige overstromingen.

Wanneer de herstelwerkzaamheden voltooid zijn wordt in eerste instantie de verbinding tussen Luik en Maastricht

Binnenkort online

hersteld, volgens de oude bediening. Dit wil zeggen dat NMBS vanuit Luik naar Maastricht rijdt (en vice versa) en Arriva de verbinding Maastricht – Aken (en vice versa) verzorgt. 

Verplichte testritten worden ook opgeschort
Op dinsdag 4 juni zouden de laatste testritten - met de nieuwe treinen, met reizigers in de normale dienstregeling - op het traject tussen Maastricht en Luik plaatsvinden. Ook deze moeten nu op een later moment worden ingehaald. De herstelwerkzaamheden duren in elk geval tot en met 16 juni. Daarna worden de nieuwe testritten gepland en ingehaald.

Nieuwe datum start Drielandentrein voorzien op 30 juni
Door de uitstel van de herstelwerkzaamheden en daarmee uitstel van geplande finale testritten gaat de Drielandentrein rijden vanaf zondag 30 juni. De datum van de start is daarmee drie weken opgeschoven. Daarbij is het belang van de reiziger uiteraard vooropgezet, zodat er eind juni geen hinder meer is van werkzaamheden en/of omleidingen.

Foto's
 
 
 
 
 
Contact