Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Weekend 16 en 17 september geen treinverkeer rondom Gouda

14-09-2023 / 19.30 uur
GOUDA - Gouda is komend weekend, zaterdag 16 en zondag 17 september, niet bereikbaar met de trein. ProRail werkt daar dan aan kabels en leidingen bij het station.

Ruimte voor nieuwbouw
Bij station Gouda wordt aan de zuidkant van het station plaatsgemaakt voor een nieuwbouwproject. Op dat Lombokterrein worden ongeveer 60 woningen gebouwd. De kabels voor het treinverkeer worden veilig in nieuwe kabelkokers gelgd, zodat de woningbouw van start kan gaan. Er wordt in het weekend dag en nacht gewerkt aan

Binnenkort online

het verleggen en testen om alles op tijd in werking te krijgen.

Werk afgerond
“Het is de derde keer dat we hier aan de slag gaan” vertelt projectmanager Friso van Merode. “Er komen veel kabels en leidingen samen bij het station. Om deze te kunnen verleggen is vooraf uitgebreid onderzocht welke kabels waar liggen en waar ze voor dienen. We moeten hier zorgvuldig mee omgaan om zeker te zijn dat er ook na de werkzaamheden nog steeds treinen kunnen rijden”, licht hij toe.

“De impact voor de reizigers is groot, daarom plannen we dit werk in het weekend zodat minder reizigers er hinder van ondervinden. Als we alles in één keer doen is Gouda een week lang niet met de trein te bereiken. Om dit te voorkomen hebben het werk over drie weekenden verdeeld.”

Treinverkeer
Zaterdag 16 en zondag 17 september rijden er geen treinen van, via en naar Gouda. NS adviseert doorgaande reizigers naar Utrecht Centraal en verdere bestemmingen te reizen via Schiphol Airport of Alphen aan den Rijn. Tussen Den Haag Ypenburg en Gouda, tussen Alphen aan den Rijn en Gouda, tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda en tussen Gouda en Woerden zet NS bussen in. Plan je reis vooraf.

Foto's
 
Contact