Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
NS en ProRail herdenken omgekomen spoormedewerkers van WO-II

04-05-2023 / 20.50 uur
UTRECHT -
Voor de Inktpot in Utrecht zijn vanmiddag om 13:00 uur de 477 omgekomen spoormedewerkers uit de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Ieder jaar herdenken ProRail en NS samen de spoormedewerkers die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen door bombardementen of vanwege stakingen. Niet alleen bij de hoofdkantoren in Utrecht worden zij herdacht, maar ook bij andere monumenten van NS in Nederland.

Tijdens de ceremonie legden de directies van ProRail en NS, vertegenwoordigers van

Binnenkort online

de Centrale Ondernemingsraden en de Bond van Gepensioneerd Vervoerspersoneel kransen. Uit naam van Trainbow werd een bos bloemen neergelegd. Na de kranslegging volgde een minuut stilte.

Indrukwekkend verhaal
Danique van Kouterik, projectmanager bij NS, introduceerde een korte video waarin haar honderdjarige opa, Arnold van Herk, vertelt over zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Hij werkte destijds bij NS en werd door de Duitsers verplicht tewerkgesteld bij de Duitse Spoorwegen in Hanau. In de video benadrukt hij ook hoe belangrijk het is te blijven streven naar vrijheid. Arnold van Herk was zelf bij de plechtigheid aanwezig. Veel mensen drukten hem na afloop de hand en bedankten hem voor zijn verhaal.

Fotoreportage: © ProRail

 
Foto's
 
 
 
 
 
Contact