Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
In beeld: NS maakt ook de voorkant van de Flirt-treinstellen geel

23-02-2023 / 18.45 uur
ARNHEM -
NS is begonnen met het geel maken van de voorkanten van de Flirt-treinstellen. In 2021 was de primeur van het vergelen van de voorkanten voor de Sprinters Nieuwe Generatie (SNG), onlangs volgde de VIRMm-treinstellen en nu is dinsdag het eerste Flirt-treinstel met een gele voorkant de dienst ingegaan. Wij hebben het eerste treinstel, de 2206, woensdag op foto en film gezet.

Het vergelen van de voorkanten van diverse treinstellen komt voort uit het onderzoeksrapport na aanleiding van het treinongeluk in Hooghalen in 2020.

Binnenkort online

Uit het onderzoek naar het ongeval in Hooghalen, kwam ook een aanbeveling over de kleurstelling van treinen. Want ook al voldeed de betreffende sprinter (SNG) qua kleurstelling aan de Europese normen, het contrast met de omgeving kon groter. Daarom zijn de kleuren aan de voorkant van SNG's en de VIRMm's aangepast van blauw naar geel. De aanpassing van de kop geldt onder andere ook voor de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) die op 2 juli 2022 aan de pers en het publiek is gepresenteerd in Rotterdam.

Voor alle foto- en filmbeelden geldt: © OVnieuws.info

 
Foto's
Contact
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bekijk onze filmbeelden.