Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
In beeld: De Connecting Europe Express in Amsterdam
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

04-10-2021 / 18.30 uur
AMSTERDAM - Meer en beter internationaal treinverkeer is onmisbaar bij het tegengaan van klimaatverandering, maar daarvoor zijn onderweg wel wat problemen te overwinnen. Om daar aandacht voor te vragen, reist de Connecting Europe Express als rijdend voorbeeld wekenlang dwars door de Europese Unie. Op zondag 3 oktober om 13.33 uur arriveerde de Connecting Europe Express (CEE) in Amsterdam Centraal.

Betrouwbaar en comfortabel
Op station Amsterdam Centraal verwelkomde demissionair staatssecretaris Steven van Weyenberg

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea
(Infrastructuur en Waterstaat) samen met Egbert de Vries (wethouder Verkeer en Vervoer Amsterdam), John Voppen (CEO ProRail) en Marjan Rintel (president-directeur NS) de trein met open armen. Aan boord was een wisselend gezelschap van politici, Europarlementariërs en vertegenwoordigers van spoorwegmaatschappijen en infrabeheerders aanwezig. Onderweg van Bad-Bentheim naar Amsterdam stond de versnelling van en naar Duitsland centraal.

Staatssecretaris Van Weyenberg: “Met de trein op reis door Europa voelt als een avontuur. Hoewel iedereen van een mooi avontuur houdt, zouden de Europese treinreizen toch minder avontuurlijk mogen zijn. Als je op zakenreis gaat of met je gezin op familiebezoek in het buitenland, wil je op een betrouwbare, comfortabele en eenvoudige manier op je bestemming komen. Daarom zet Nederland zich in voor een gemakkelijke online manier om een internationale treinreis te boeken en een betere dienstregeling tussen lidstaten.”

Obstakels onderweg
De Connecting Europe Express zorgt voor beter inzicht in de obstakels die een treinreis door Europa met zich meebrengt. Zo kan de route door de 26 verschillende landen alleen worden afgelegd met drie verschillende treinen, omdat de infrastructuur onderweg fors verschilt. De trein is op 2 september uit Lissabon vertrokken en zal op 7 oktober de eindbestemming Parijs bereiken. De trein legt een totale afstand af van 20.000 kilometer, passeert 33 keer een grens en stopt in totaal meer dan 100 keer.

2021 European Year of Rail
De Connecting Europe Express rijdt in het kader van het European Year of Rail 2021. Met dit initiatief wil de Europese Unie de trein - zowel voor reizigers als voor goederen - promoten als milieubewust, innovatief en veilig vervoersmiddel. Het initiatief sluit daarbij naadloos aan bij de Europese Green Deal, waarin meer openbaar vervoer een van de pijlers is onder de plannen om het welzijn en de gezondheid van de mensen in Europa te verbeteren.

Klimaattrein naar Glasgow
De komst van de Connecting Europe Express is het startsein voor ruim een maand vol aandacht voor de bijdrage die de spoorsector kan leveren aan het oplossen van het klimaatprobleem. Op 31 oktober begint de Klimaattop COP26 in Glasgow en duurt tot 12 november. ProRail, NS, Eurostar, Avanti West Coast en Youth for Sustainable Travel laten op 30 oktober een speciale Klimaattrein naar de deze top rijden.

Voor alle foto- en filmbeelden geldt: © OVnieuws.info

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bekijk onze filmbeelden van de Connecting Europe Express
 
NS loc 1752 arriveert met de Connecting Europe Express te Amsterdam Centraal.
 
 
 
 
 
 
NS TRAXX-loc 186 008 komt aangereden.
 
 
De loc wordt aangekoppeld.
 
De 186 008 met de Connecting Europe Express is klaar voor vertrek .
 
 
De 186 008 met de Connecting Europe Express bij vertrek uit Amsterdam Centraal.