Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Aankomst eerste drie WINK-treinstellen van Arriva in Nederland
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

08-06-2020 / 18.30 uur
AMERSFOORT - Op vrijdag 5 juni zijn de eerste drie WINK-treinstellen van Arriva in Nederland aangekomen. De nieuwe treinen van Stadler kwamen bij Venlo de grens over en reden via Eindhoven, Den Bosch en Utrecht naar Amersfoort. De treinstellen zijn al (bijna) helemaal in de nieuwe kleurstelling van de nieuwe concessie van de Noordelijke nevenlijnen uitgedorst.

Op 28 mei zetten wij al een uitgebreide reportage online van de nieuwe kleurstelling van de nieuwe concessie van de Noordelijke Nevenlijnen. Toen was het de eerste GTW van Arriva die

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

in de nieuwe kleurstelling verschenen was.

Arriva heeft in totaal 18 nieuwe WINK-treinstellen bij Stadler besteld, daarnaast is nog een optie van nog eens zes treinstellen gedaan. Deze zullen allemaal tweedelig worden. Arriva hoopt de nieuwe WINK-treinstellen vanaf medio december 2020 in te gaan zetten in Friesland en Groningen.

De nieuwe WINK-treinstellen kunnen op zowel elektrische stroom van de bovenleiding als op HVO-brandstof rijden. Deze Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) is een synthetische diesel. De WINK is afgeleid van de FLIRT, maar onderscheidt zich door middel van een tussenbak (ook de powerpack genoemd). Ze zullen initieel op biodiesel gaan rijden, waarbij energie uit de hybride-accu gebruikt kan worden bij de acceleratie of om de dieselmotoren gedurende langere stilstand uit te kunnen zetten. De accu's kunnen worden opgeladen tijdens regeneratief remmen. Er is de mogelijkheid om de dieselmotoren te vervangen voor een groter accupakket, waarna de WINK in combinatie met een gedeeltelijk geëlektrificeerd traject volledig elektrisch kan rijden.

Voor alle foto- en filmbeelden geldt (zoals jullie van ons gewend zijn): © OVnieuws.info

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
 
 
Bekijk onze filmbeelden.
 
Strukton 303008 trekt de Arriva WINK-treinstellen 602, 601 en de 604 het station Amersfoort binnen.
 
 
Arriva WINK-treinstel 602.
 
Arriva WINK-treinstel 601.
 
 
De tussenbak (ook de powerpack genoemd).
 
Arriva WINK-treinstel 604. Dit treinstel is al helemaal voorzien van de kleurstelling van de nieuwe consessie voor de Noordelijke Nevenlijnen.