Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
In beeld: Eerste Arriva GTW in nieuwe kleuren noordelijke nevenlijnen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

28-05-2020 / 21.00 uur
WINTERSWIJK - In de derde week van mei was de eerste Arriva GTW in de nieuwe noordelijke nevenlijnen kleurstelling te zien. Treinstel 231 stond buiten voor de Arriva-werkplaats bij Transit-Oost in Winterswijk.

De 51 GTW-treinstellen van Arriva die op de noordelijke nevenlijnen rijden krijgen een revisie en worden gemoderniseerd. Het grootste deel van de revisie gebeurt bij Stadler in Polen maar het nieuwe uiterlijk krijgen ze hun nieuwe uiterlijk. Dit wordt gedaan in de Arriva-werkplaats van Transit-Oost in Winterswijk.
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

De Arriva GTW's rijden sinds 2006 op de noordelijke nevenlijnen (provincie's Friesland en Groningen). In de zomer van 2017 werd bekend dat Arriva tot 2035 het treinverkeer in de noordelijke provincies mag blijven uitvoeren. Naast de aanschaf van 18 nieuwe treinstellen van het type WINK laat de vervoerder ook de 'oude' GTW's reviseren en moderniseren. De treinstellen krijgen bij de revisie onder andere nieuwe batterijen, een nieuw reizigersinformatiesysteem, een nieuw interieur en van buiten een variant op de standaard-kleurstelling van de vervoerder. In november 2019 keerden de GTW's 231 en 327 als eerste gereviseerde treinstellen terug uit Polen. Na diverse testritten zijn ze uiteindelijk naar de werkplaats in Winterswijk gebracht om hun nieuwe uiterlijk te krijgen. Op 20 mei 2020 reed Arriva-treinstel 231 als eerste treinstel in de nieuwe kleurstelling van Arriva de werkplaats uit.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's  
Contact Voor alle foto- en filmbeelden geldt: © OVnieuws.info
Mail ons  
 
Bekijk onze filmbeelden.
 
GTW 231 is de eerste Arriva GTW in de nieuwe kleurstelling van de noordelijke nevenlijnen.
 
 
Achterhoek GTW 369 rijdt voorbij de noordelijke nevenlijn GTW 231.