Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
In beeld: De Disney-Thalys
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

11-04-2019 / 09.30 uur
AMSTERDAM - Thalys nam op 31 maart 2019 een nieuwe route in gebruik van Amsterdam via de Parijse luchthaven Charles de Gaulle naar Marne-la-Vallée. In die plaats is Disneyland Paris gevestigd. Bezoekers van het park stappen met Thalys voor de deur uit. Ook stappen reizigers gemakkelijker over op hogesnelheidstreinen die verder Frankrijk ingaan.

NS wil internationale treinverbindingen binnen een straal van zo’n 700 kilometer verbeteren. Dat is goed voor reizigers, goed voor het klimaat en goed voor de economie.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Het toevoegen van nieuwe bestemmingen maakt de trein een aantrekkelijker keuze. Met de komst van deze nieuwe verbinding ligt niet alleen Disneyland Paris dichterbij Nederland. Er is ook een directe verbinding met luchthaven Charles de Gaulle en aansluiting op het Franse TGV-netwerk. De reistijd tussen Schiphol en de Parijse luchthaven bedraagt minder dan drie uur.

Aanbod groeit
Marjan Rintel, lid Raad van Bestuur NS: “Deze nieuwe verbinding maakt de trein voor de bestemming Parijs nog concurrerender ten opzichte van het vliegtuig. Eigenlijk heeft het vliegtuig hier al het nakijken. Dat zouden we graag op meer Europese trajecten zien. Het aanbod aan internationale treinen groeit en is inmiddels vergelijkbaar met elke dag meer dan driehonderd volle Boeings 737."

Meer reizigers voor internationale trein
Stientje van Veldhoven, Staatssecretaris Ministerie Infrastructuur en Waterstaat: “Het is fijn voor reizigers in deze snelle trein dat ze vanaf vandaag pal voor de poort van Disneyland Paris en op de Franse luchthaven uit kunnen stappen. De komende jaren willen we meer reizigers voor de internationale trein laten kiezen. Snel en comfortabel voor de deur uitstappen, in plaats van korte afstanden vliegen of moeten overstappen, helpt hier natuurlijk bij.”

Populaire bestemming
Jaarlijks reizen 3 miljoen mensen van Nederland naar Parijs. Ruim een kwart van hen kiest voor de trein, na de auto het meest populaire vervoermiddel. Met een frequentie van 12 Thalys-treinen per dag kun je bijna elk uur direct naar Parijs. Het afgelopen jaar verkocht NS zo’n 10% meer internationale treinkaartjes dan het jaar ervoor. Thalys breidde de capaciteit uit door op drukke momenten dubbele treinstellen in te zetten. Zo kunnen er met één trein tot wel 750 reizigers mee. Maar Parijs is niet de enige populaire bestemming. Van de nieuwe Eurostar-verbinding tussen Amsterdam en Londen maakten afgelopen jaar al ruim een kwart miljoen reizigers gebruik. In juni gaat de derde dagelijkse snelle trein naar Londen rijden.

Disney-Thalys
Om het heugelijke feit te vieren dat er nu directe Thalysen naar Disneyland Paris rijden heeft Thalys 4301 een Disney-reclame gekregen. Wij gingen op 5 april 2019 naar Amsterdam en zetten het treinstel daar op de foto.

Voor alle foto's geldt: © OVnieuws.info

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Thalys 4301 bij het binnenrijden van Amsterdam Centraal.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De Disney-Thalys bij vertrek uit Amsterdam Centraal.