Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
ProRail en NS herdenken omgekomen spoormedewerkers
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

04-05-2017 / 22.00 uur
UTRECHT - Op 4 mei woonden ongeveer 500 mensen de herdenking bij van de spoorwegmedewerkers die in Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Zij deden dit samen met Roger van Boxtel (president-directeur NS), Gerard Wold (Centrale Ondernemings Raad NS), Hans van Leeuwen (CFO ProRail), Maarten Pijnacker Hordijk (Ondernemingsraad ProRail), Jan Sletterink (voorzitter Bond van Gepensioneerd Vervoerspersoneel) en Hans Housmans, bestuurslid van de BGV, die kransen legden namens NS, ProRail en BGV. 

.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Twee minuten stilte
Nabestaanden, belangstellenden en een schoolklas van basisschool De Spits uit Lunetten waren bij de plechtigheid. Collega’s van NS en ProRail onderbraken hun werk of kwamen speciaal voor deze gelegenheid naar Utrecht. Nicole van Vark, oud-NS’er en lid van het NS Harmonieorkest gaf met haar trompet het taptoesignaal. Tijdens de twee minuten stilte was alleen het geluid van voorbijrijdende auto’s te horen en een enkele vogel. Na de stilte blies Nicole The last post, waarna alle aanwezigen langs de kransen liepen om de routine van de dag weer op te pakken.

Literatuurhistoricus Nop Maas las een indrukwekkend fragment voor uit het oorlogsdagboek van dichteres Hanny Michaelis. Dit dagboek ‘De wereld waar ik buiten sta, oorlogsdagboek 1942-1945’ is onlangs verschenen bij uitgeverij Van Oorschot. Een gedicht van Hanny Michaelis is ook te lezen in de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal aan de Jaarbeurszijde.

Kransdragers en erewacht namens NS: Silvia Vendrig, Lukas Suitela, Leen Korstanje, Mirjam Huet-Lindeman, Jan Vis, Vera Janssen, Leo van Buren, Dennis van Ommeren. Kransdragers en erewacht namens ProRail: Frits Kierkels, Erny Hermans, Jo Martens, Adrie Berg.

Foto's en filmbeelden: © OVnieuws.info

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
 
 
 
 
 
Bekijk onze videoreportage.
 
 
 
 
 
Literatuurhistoricus Nop Maas las een indrukwekkend fragment voor uit het oorlogsdagboek van dichteres Hanny Michaelis.
 
Een schoolklas van basisschool De Spits uit Lunetten was ook aanwezig bij de herdenking.
 
 
 
De krans van ProRail.
 
De krans van NS.
 
De krans van de Bond van Gepensioneerd Vervoerspersoneel.
 
Dit jaar werd er ook een bloemstuk neergelegd namens Trainbow, het roze netwerk van NS.
 
 
 
 
 
 
 
 
Alle treinen in Nederland stonden om 20.00 uur twee minuten stil.