Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Aftellen naar 7 december: opening Utrecht Centraal
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

01-12-2016 / 21.00 uur
UTRECHT - Op 7 december wordt het vernieuwde station van Utrecht Centraal officieel geopend. ProRail en NS maken er een speciale dag van.

Op die dag is er op het station een trouwerij. Ben jij nu geïnspireerd? Je kunt op het station ook trouwen voor één dag. ProRail regelt ambtenaar, jurk en ringen. Er komt een pop-up bioscoop en er zijn de hele dag optredens van kunstzinnige theateracts, poëtische interventies, acrobatiek tot urban en klassieke dans.
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Ruimte en plek zat 
Bang dat het te druk wordt, zoals gisteren bij het bezoek van Koningin Maxima en Koningin Mathilde? Wees gerust. Station Utrecht Centraal is ruim drie keer zo groot als voorheen. Er is plek genoeg voor alle feestgangers. Je gaat je ook niet vervelen. Zelfs niet op de terugweg, want voor de alleengaande-echte-officiële-opening-bezoeker heeft ProRail reismaatjes paraat met wie je samen terug kunt reizen naar je bestemming. 

Allerlaatste kans op rondleiding 
Het is ook de allerlaatste kans om echt alles, maar dan ook alles te leren over de bouw van de nieuwe stationshal. Van 11.00 tot 13.30 uur geven leden van het projectteam rondleidingen door de stationshal. Je mag ze het hemd van het lijf vragen. Op datzelfde moment worden ook Instawalks gehouden.

Van start tot Koninklijkbezoek
Wij van OVnieuws.info hebben de afgelopen 6 jaar de verbouwing van Utrecht Centraal op de voet gevolgd en hebben daar deze 10 minuten durende compilatie van gemaakt .

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons