Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Hondekop 766 na jaren van restauratie weer terug op de baan
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

04-07-2016 / 18.20 uur
DEN BOSCH - Na jaren van noeste arbeid aan de mooie Hondekop-vier 766, is de Stichting Mat'54 bijzonder blij dat de restauratie van het casco van de 766 is voltooid en dat het stel weer beschikbaar is voor ritten. In de afgelopen maanden heeft het treinstel enkele proefritten gemaakt; die zijn naar tevredenheid verlopen. Daarom kon de 766, na jaren geen ritten meer te hebben gereden, afgelopen zaterdag zijn terugkomst op het spoor vieren met een speciale rit.

.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Tunnel Express
De naam van de eerste rondrit na 6 jaar is de "Tunnel Express". Deze naam is niet zomaar gekozen.
In die titel ligt symboliek besloten. Toen de Stichting in 2010 het donkere gat van de restauratie in ging, konden ze nog niet overzien hoe het af zou lopen. Wat zouden ze allemaal aantreffen in het binnenste van de 766? Zouden er verborgen gebreken aan het licht komen? Konden de vrijwilligers voor zo’n lange periode gemotiveerd blijven? En zouden donateurs de Stichting Hondekop zo lang trouw blijven? Naarmate de tijd vorderde en het resultaat meer en meer zichtbaar werd, zagen ze licht aan het einde van de spreekwoordelijke tunnel. De Stichting is haar vrijwilligers die het werk hebben uitgevoerd en haar donateurs erg dankbaar voor de verleende steun in de afgelopen zes jaar.

Route
De ‘Tunnel Express’ begon in Zaandam. Via de Hemtunnel en de Schipholtunnel werd vervolgens naar Den Haag HS gereden. Via de Rijswijktunnel en de Delfttunnel werd koers gezet naar Rotterdam Centraal. Door de Spoortunnel Rotterdam en de Barendrechttunnel reden ze verder naar Eindhoven, waar kop gemaakt werd. De Besttunnel doorkruisend gingen ze vervolgens naar ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en Arnhem en zo verder over de IJssellijn naar Zwolle. De excursie eindigde rond het einde van de middag op Amsterdam Centraal, nadat ze ook nog door de Drontermeertunnel hebben gereden.

Foto- en filmbeelden: © OVnieuws.info

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
 
Bekijk onze video over de Tunnel Express.
 
De 766 als Tunnel Express te station 's Hertogenbosch. 2 juli 2016.
 
 
De 766 bij vertrek uit station 's Hertogenbosch.