Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
DDZ heeft DD-AR en 1700 loc in opzending
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

08-05-2016 / 20.30 uur
UTRECHT / CULEMBORG - Op 4 mei stonden we na de dodenherdenking van NS en ProRail op station Utrecht Centraal een fotoreportage te maken over de werkzaamheden aan de sporen rondom het station. Rond 13.45 uur zagen we op een aantal sporen verderop een DDZ en DD-AR met 1700 loc trekken. Een niet allerdaags tafreel. Helemaal opvallend was dat er uit de DD-AR enorm veel rook kwam. Omdat wij vermoeden dat de combinatie hier niet al te lang mee door zou blijven rijden zijn we in de eerstvolgende sprinter achter de combinatie aangegaan.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

De DDZ met DD-AR gingen vanaf Utrecht Centraal richting Geldermalsen. Dus wij stapten in de sprinter naar Geldermalsen. Voor Houten werd niet de gebruikelijke wissel naar het stoptreinspoor genomen maar reden we over het intercityspoor door richting Culemborg. Bij station Houten was de combinatie aan de kant gezet. De rook bij de trein was al weer verdwenen. Bij het eerst volgende station, Culemborg, zijn we uitgestapt. Niet veel later kwam de DDZ (7637) met de DD-AR 7373 en loc 1762 ons voorbij gereden. We vermoeden dat een vastgelopen rem de oorzaak van de rookontwikkeling is geweest.

Foto's: © OVnieuws.info

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons  
 
We stonden op station Utrecht Centraal een fotoreportage te maken over de werkzaamheden aan de sporen rondom het station, toen we rond 13.45 uur op een aantal sporen verderop een DDZ en DD-AR met 1700 loc zagen rijden.
 
Vanaf de onderkant van het achterste treinstel (de DD-AR) kwam flinke rook.
 
Nadat de combinatie bij station Houten aan de kant was gezet en gecontroleerd kwamen de trein door station Culemborg gereden.
 
DD-AR 7373 met loc 1762 hangt in opzending achter DDZ 7637.
 
 
De combinatie vanaf de achterkant gezien.