Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Station Arnhem Centraal officieel geopend
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

20-11-2015 / 15.30 uur
ARNHEM - Station Arnhem heet voortaan station Arnhem Centraal. De nieuwe naam is door ProRail- en NS-topmannen Pier Eringa en Roger van Boxtel bekendgemaakt tijdens de officiële opening van het indrukwekkende bouwwerk. Het station is donderdagavond geopend door Sharon Dijksma (staatssecretaris van infrastructuur en milieu), burgemeester Gerrie Elfrink (gemeente Arnhem), gedeputeerde Conny Bieze (provincie Gelderland), Roger van Boxtel (NS) en Pier Eringa (ProRail).  
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Volgens staatssecretaris Sharon Dijksma zijn stations een belangrijke plek voor een stad: "Stations zijn magische gebouwen die inwoners en reizigers binden aan een stad. Dit is dan ook een magisch moment. Het station was lange tijd een plek van de bouwvakkers. Nu hebt u uw station terug, een station om trots op te zijn. Als reiziger kunt u vrij ademhalen in een schitterend gebouw"

Ook burgemeester Herman Kaiser gaf een speech, waarbij hij benadrukte dat het een station is dat bij de stad past en klaar is voor de toekomst: "Met haar prachtige ontwerp van Ben van Berkel sluit het station aan bij de creativiteit waarmee Arnhem doordrenkt is. Hier ontstaan verbindingen tussen de mensen die elkaar hier ontmoeten op weg naar huis, naar de regio, de randstad, of Duitsland. Vandaag zijn we trots. Trots op ons station dat tot de verbeelding spreekt."

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons  
 
Bekijk onze videoreportage van de opening.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De nieuwe Staatssecretaris van infrastructuur en milieu, Sharon Dijksma, sprak van een magisch moment.
 
Enorme belangstelling van het publiek.
 

De CEO's Roger van Boxtel (NS) en Pier Eringa (ProRail) verrassen burgemeester Gerrie Elfrink (gemeente Arnhem)
met de nieuwe naam van het station.

 
Met een druk op de knop opende Sharon Dijksma (staatssecretaris van infrastructuur en milieu), burgemeester Gerrie Elfrink (gemeente Arnhem), gedeputeerde Conny Bieze (provincie Gelderland), Roger van Boxtel (NS) en Pier Eringa (ProRail) het station officieel.