Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Europese actie tegen borstkanker van start in bouwput Noord/Zuidlijn
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

11-11-2015 / 09.30 uur
AMSTERDAM - Met de symbolische overhandiging van een nieuw soort damesveiligheidsschoenen aan drie werkneemsters van de Noord/Zuidlijn, ging dinsdagochtend op het perron van toekomstig metrostation Amsterdam Centraal een Europese actie tegen borstkanker van start.

Steel Blue, wereldwijde producent van veiligheidsschoenen, zal per verkocht paar acht euro (en minimaal 10.000 euro per jaar) doneren aan de stichting Pink Ribbon voor onderzoek naar het genezen van borstkanker.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Australisch voorbeeld
Een vergelijkbare actie in Australië, waar veel vrouwen in de grote mijnen werken, heeft al rond de 1 miljoen dollar opgeleverd voor onderzoek naar genezing en ondersteuning van vrouwen met borstkanker. De campagne startte in bijzijn van WomenWorks, één van de distributeurs, die op hun beurt per verkocht paar vier euro zullen bijdragen. Rupert Springfield van Pink Ribbon: “Ons laatste campagnefilmpje gaat over kanker bij jonge vrouwen en de ingrijpende gevolgen die borstkanker heeft op hun leven. Die impact is enorm en daarom is zo’n steun in de rug voor onderzoek ontzettend belangrijk.”

Persoonlijk
Marlo de Kat van Metro en Tram is één van degenen die een paar nieuwe Southern Cross Ladies schoenen kreeg. Voor haar heeft deze actie extra lading, aangezien ze ooit zelf borstkanker heeft gehad. In onze onderstaande video vertelt zij over de tijd tijdens en na haar borstkanker.

Foto's en video: © OVnieuws.info

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
 
Bekijk onze video over de aftrap van de Europese actie tegen borstkanker met het indrukwekkende verhaal van Marlo de Kat.
 
De directeur van Steel Blue Nederland reikte het eerste paar nieuwe damesveiligheidsschoenen uit aan Marlo de Kat.
 
Het tweede paar damesveiligheidsschoenen werd uitgereikt aan Gaby Kho.
 
En het derde paar damesveiligheidsschoenen werd uitgereikt aan Margit Dokter.
 
 
En dan maar gelijk aantrekken natuurlijk!
 
 
Een close-up van de nieuwe damesveiligheidsschoenen.