Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Het Panorama Rail Restaurant
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

05-11-2015 / 20.00 uur
AMSTERDAM - Sinds 21 augustus 2015 biedt het Panorama Rail Restaurant een uitgelezen kans om in de unieke ambiance van een historische trein het echte Nederland te ontdekken.

Het Panorama Rail Restaurant is een rondreis per trein door het hart van Nederland met als startpunt Amsterdam Centraal, op loopafstand van de historische binnenstand en de cruise ship terminals. De trein voert langs karakteristieke dorpen, weidse landschappen en de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem en Gouda bijvoorbeeld. Ook doorkruist de trein op deze reis het ‘Groene Hart’,

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

een van Nederlands grootste natuurgebieden met de typische Hollandse polders. Terwijl de gasten aan boord dineren, zorgt het Panorama Rail Restaurant dan ook letterlijk voor een uniek inkijkje in het Nederland van nu.

De restauratierijtuigen uit de zestiger jaren kennen een rijke historie en werden van oorsprong ingezet op Europese luxe reizen. Ze zijn recentelijk volledig opgeknapt. De trein biedt plaats aan zo’n 100 gasten en kent tafels voor 2, 4 en 6 personen. Het viergangenmenu wordt elk kwartaal speciaal ontwikkeld door koks met Michelinster.

Het unieke treinrestaurant is ontwikkeld door Railpromo, een gerenommeerde aanbieder van chartervervoer per trein in Nederland en Europa. Gasten kunnen on-line reserveren. Ook wordt rekening gehouden met dieetwensen zoals vegetarische gerechten. Het is tevens mogelijk Panorama Rail Restaurant als geheel exclusief te boeken voor grotere groepen.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons

Panorama class
Vanaf 1962 werden speciaal voor de TEE-treinen Rheingold en Rheinpfeil panoramarijtuigen ingezet om de reizigers aan boord op spectaculaire wijze van het fantastische Rijn- en Alpenlandschap te laten genieten. Het panoramarijtuig van het Panorama Rail Restaurant was het eerste van in totaal vijf stuks. Na diverse jaren van inzet in Zwitserland, Noorwegen en Zweden kwamen de rijtuigen begin deze eeuw een voor een weer terug naar West-Europa. Als laatste kwam in mei 2013 het rijtuig P201 in Nederland aan. Heden ten dagen zijn nog drie exemplaren inzetbaar, waarvan het Panorama Rail Restaurant het enige in Nederland is.

Bij terugkomst in Nederland is het rijtuig grondig aangepakt zodat ze helemaal klaar is voor de toekomst. Zo is een volledige technische revisie conform de strengste Duitse wet- en regelgeving uitgevoerd, waardoor de veiligheid en betrouwbaarheid van het panoramarijtuig gegarandeerd is.

Foto's: © OVnieuws.info

 
 
De 1252 komt met de drie rijtuigen van het Panorama Rail Restaurant vanaf opstelterrein de Watergraafsmeer,
Amsterdam Centraal binnengereden.
 
 
Het bekende Panorama-rijtuig.
 
 
Bij aankomst wordt de loc, de 1252, omgereden naar de andere kant van de trein.
 
 
 
 
De "Duitse"-zijde van de loc.
 
De "Nederlandse"-zijde van de loc.
 
 
 
Klaar voor vertrek!
 
De 1252 met het Panorama Rail Restaurant bij vertrek vanuit Amsterdam Centraal.