Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Van 26 februari tot 9 maart minder treinen richting Schiphol

23-02-2024 / 14.00 uur
SCHIPHOL - ProRail werkt van 26 februari tot 9 maart aan het spoor rondom Schiphol. Dat betekent dat er 12 dagen minder treinen rijden richting Schiphol Airport.

Dit gaat ProRail doen
Rondom Schiphol vernieuwen ze de sporen en de constructie waar het spoor op ligt. Ook vervangen ze twee wissels in de spoortunnel. En kijken ze alle verlichting en de technische installaties in de spoortunnel na. Daarnaast werken ze bij het opstelterrein bij Hoofddorp en werken ze door aan de roltrappen, vaste trappen en hellingbanen.

Binnenkort online

Dit nadert zijn einde: voor de zomervakantie zijn alle (rol)trappen weer in gebruik.

Twee jaar bezig
Het spoor rond Schiphol moet goed onderhouden worden. Daar werkt ProRail hard aan. Ze werken steeds in één tunnelbuis en houden rekening met de vakantieperiodes. Hierdoor zijn de werkzaamheden verspreid over zes jaar. Men is nu twee jaar bezig.

ProRail werkt ook van 29 maart tot 1 april en van 9 tot 13 mei rondom Schiphol. De werkzaamheden worden vervolgens in november weer hervat.

Over de projecten
Station Schiphol Airport is druk. Zowel qua treinen als qua treinreizigers. Daarom moet het spoor rondom Schiphol goed onderhouden worden. Dat doet ProRail met het project Groot Onderhoud Schiphol. Hiermee zorgen zij dat het spoor en de tunnels weer 40 jaar mee kunnen.

Met het project Multimodale Knoop Schiphol zorgt ProRail onder meer voor meer ruimte op de perrons. Dit doen ze door bijvoorbeeld hellingbanen weg te halen en te vervangen door vaste trappen. Deze projecten lopen gelijk op: zo beperken ze de hinder voor reizigers. Komend voorjaar is de vervanging van hellingbanen en roltrappen klaar. De andere werkzaamheden lopen nog door tot 2028.

Foto's
Contact