Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
In weekend 3 en 4 februari geen treinen rond Gouda

01-02-2024 / 12.30 uur
GOUDA - Door werkzaamheden bij het station rijden er in het eerste weekend van februari geen treinen van, naar en via Gouda. ProRail pakt onder andere kabels en leidingen aan. Reizigers kunnen een bus pakken of omreizen.

Ruimte voor nieuwbouw
Aan de zuidkant van station Gouda wordt er plaats gemaakt voor een nieuwbouwproject. Op dit ‘Lombokterrein’ worden ongeveer zestig woningen gebouwd. De kabels voor het treinverkeer worden veilig in nieuwe kabelkokers gelegd,

Binnenkort online

zodat de woningbouw van start kan gaan.

Tegelijkertijd worden er restwerkzaamheden uitgevoerd bij Oudewater, tussen Woerden en Gouda. Hier heeft ProRail vorig jaar wachtsporen verwijderd. Ze gaan daar nu ook nieuwe schouwpaden aanleggen en voeren de laatste, afrondende werkzaamheden uit. Ook wordt bij Woerden een kapotte wissel hersteld.

Bus of omreizen
ProRail werkt het weekend van 3 en 4 februari dag en nacht door om alles op tijd in werking te krijgen. Er rijden dan geen treinen van, via en naar Gouda. NS zet bussen in op verschillende trajecten. NS adviseert reizigers tussen Rotterdam en Utrecht Centraal om te reizen via Schiphol Airport. Tussen Den Haag CS en Utrecht CS kan je het beste omreizen via Leiden.

 
 
Foto's
 
 
 
 
 
Contact