Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Binnenkort: De magie van modelspoor in het Spoorwegmuseum

25-01-2024 / 16.30 uur
UTRECHT -
De meesterbouwers komen weer naar Utrecht! Drie dagen lang, van 15 t/m 17 maart, exposeren tijdens ‘On traXS’ de beste modelspoorbouwers van Europa hun nieuwste modelspoorbanen. Van historische stoomtreinen op schaal tot minutieus nagebouwde landschappen, bezoekers kunnen zich vergapen aan de meest fantastische miniatuurwerelden.

Kwalitatief hoogstaand
De uitgangspunten van On traXS zijn al 15 jaar hetzelfde: alleen de meest excellente bouwers krijgen een uitnodiging.

Binnenkort online
Daarom zijn alle getoonde modelbanen van de hoogste kwaliteit en tot op de kleinste details perfect uitgevoerd. Daarbij variëren ze in schaal en grootte, er zijn banen van 1 tot 11 meter. De regel is ook dat de modelbanen nog niet eerder in Nederland te zien zijn geweest. Alle banen beleven dus hun Nederlandse primeur. Dit jaar zijn vooral de topbouwers uit België en Frankrijk goed vertegenwoordigd, maar er komen ook modelbanen uit Nederland, Duitsland en Polen. Bijzonder is 'Ode aan de modelbouwer' waar een modelbaan in een modelbaan te zien is, het diorama is geïnspireerd op het 'Schuurtje van Vader' in het Spoorwegmuseum.
 
Voor jong en oud

Voor kinderen is het vooral magisch om al die miniatuurtreinen te zien bewegen. De modelbouwers laten zelf de treinen rijden en geven maar wat graag tekst en uitleg over hun baan. Bij sommige banen mogen kinderen zelf aan de knoppen zitten, bij Meester Jan kan er een rangeerdiploma gehaald worden. Voor de echte liefhebbers zijn er demonstraties en workshops waar je de fijne kneepjes van het vak leert. Daarnaast presenteren leveranciers en fabrikanten de nieuwste producten op het gebied van modelbouw.

Hoogtepunten:

  • Indrukwekkende modelspoorbanen: bewonder meesterlijk gebouwde modelspoorbanen die variëren van nostalgische dorpen tot realistische stadsgezichten.
  • Interactieve demonstraties: leer de kunst van het modeltrein bouwen en ontdek de nieuwste technieken van ervaren bouwers.
  • Kinderactiviteiten: speciale activiteiten en speelzones zorgen ervoor dat ook de jongste bezoekers zich vermaken.
Foto's
Contact
 
 
 
Bekijk het promo-filmpje van het Spoorwegmuseum in Utrecht.
 
Bekijk de beelden van ons bezoek aan On TraXS in 2015.