Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Spoor op Zeeuwse lijn op meerdere plaatsen verzakt

30-11-2023 / 18.30 uur
VLISSINGEN - Over een lengte van 53 kilometer tussen Vlissingen en Roosendaal zijn dinsdag 28 november meerdere verzakkingen gemeld. Het zou gaan over de locaties rondom Goes en ’s Heer Arendskerke, maar de exacte locatie wordt nog bepaald. Tot die tijd kunnen de treinen slechts met 40 kilometer per uur rijden, waardoor er nu maar één trein per uur rijdt tussen Vlissingen en Roosendaal.

In Zeeland bestaat de ondergrond voor een groot gedeelte uit klei. Klei zorgt voor slechte afwatering. Door extreem veel regen in de afgelopen tijd, is het spoor op de Zeeuwse Lijn op een aantal plaatsen verzakt.

Binnenkort online

Er worden zo snel mogelijk borden langs het spoor geplaatst, zodat machinisten weten waar zij snelheid moeten minderen. Na plaatsing van de borden kunnen er naar waarschijnlijkheid meer treinen per uur rijden, maar duurt een rit langer dan normaal. Zondagnacht start de aannemer met de herstelwerkzaamheden. Dat wordt na einde dienstregeling gedaan. Deze werkzaamheden zijn niet binnen een nacht klaar: de verwachting is dat het weken in beslag gaat nemen.

Dit is natuurlijk erg vervelend voor de reizigers. Er rijden dus wel treinen, maar minder en langzamer dan normaal. Raadpleeg een reisplanner voor vertrek.

 
 
 
 
 
Foto's
 
 
 
 
 
Contact