Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Zes weken lang werkzaamheden op Rotterdam Centraal

17-10-2023 / 19.20 uur
ROTTERDAM -
Van 23 oktober tot 4 december werkt ProRail zes weken op Rotterdam Centraal aan het spoor. Een volgende stap in een grote operatie om meer treinverkeer mogelijk te maken in 2024.

Er rijden in deze periode minder, en op sommige momenten helemaal geen treinen van, naar of via Rotterdam Centraal.

Perronverlenging en spoorwerk
Aan de oostkant van het station verlengt ProRail perron 9 en aan de westkant perron 11 en 12.

Binnenkort online

Aan deze kant van het station worden ook wissels en sporen vervangen en wordt er aan de bovenleiding en de treinbeveiliging gewerkt. ProRail sluit de zes weken af met het testen van alle nieuw aangebrachte installaties.

Om het werk uit te kunnen voeren worden tussen 23 oktober en 4 december enkele sporen afgesloten. In de weekenden van 25 en 26 november en van 2 en 3 december worden alle sporen afgesloten vanwege de testwerkzaamheden. Het station en de meeste winkels op het station zijn dan gewoon open.

Drukke periode
ProRail probeert de overlast voor reizigers en voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. In deze periode van zes weken blijft de afsluiting van alle sporen beperkt tot twee weekenden. De rest van de periode blijven de treinen zoveel mogelijk rijden. Neemt niet weg dat het vervelend is dat deze werkzaamheden in een drukke periode vallen, en tegelijk met bijvoorbeeld black Friday, Sinterklaas en de wedstrijd Feyenoord-PSV op 3 december.

Van maandag 23 oktober tot en met zondag 3 december is het treinverkeer van, naar en via Rotterdam Centraal aangepast. Sommige treinen vertrekken op andere tijden of vanaf een ander perron. NS zet op een aantal momenten bussen in. In het weekend van 25 en 26 november en in het weekend van 2 en 3 december is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Rotterdam Centraal. Je kunt dan gebruik maken van NS-bussen of het RET-metronet. Houd rekening met extra reistijd, overstappen, omreisroutes en drukte. Plan je reis in de app.

Foto's
Contact