Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Zaterdag 30 sept. en zondag 1 okt. geen treinverkeer rondom Amersfoort

29-09-2023 / 14.30 uur
AMERSFOORT - Van zaterdagnacht 30 september 01.00 uur tot maandagochtend 2 oktober 05.00 uur rijden er geen treinen van en naar station Amersfoort Centraal. In dit weekend voert ProRail verschillende werkzaamheden uit, onder meer ter voorbereiding op de grote ombouw volgend jaar. NS zet bussen in en er zijn omreisroutes.

Voorbereidingen werkzaamheden 2024
De sporen rondom Amersfoort zijn toe aan vernieuwingIn 2024 worden een groot deel van de sporen aan de westzijde van Amersfoort Centraal vernieuwd.

Binnenkort online

Ze worden ontknoopt en de wissels worden slimmer neergelegd. Ook wordt op het gehele emplacement het beveiligingssysteem vervangen en wordt het spoor voor de zogenaamde PON-trein verlengd.

Daarnaast worden kabels, leidingen en wisselverwarming vervangen en wordt het perron bij spoor 1 op de juiste hoogte gebracht. Wanneer alle werkzaamheden in 2024 gereed zijn, kunnen de treinen sneller rijden. Hierdoor neemt de reistijd tussen Utrecht en Amersfoort af. In het weekend van 30 september tot en met 2 oktober worden de eerste voorbereidingen voor deze werkzaamheden uitgevoerd.

Werken op meerdere plekken 
Tijdens de werkzaamheden komend weekend worden de handen stevig uit de mouwen gestoken. Omdat er geen treinen rijden, wordt er op meerdere plekken tegelijk gewerkt. Zo worden bij Hoevelaken kabels en bovenleidingsportalen vervangen.

Tussen Den Dolder en Amersfoort en tussen Amersfoort en Nijkerk worden verschillende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, onder andere aan de bovenleiding. Bij station Amersfoort Centraal werkt ProRail aan de technische huisjes langs het spoor en vernieuwen ze bevestigingsmiddelen. Tot slot worden op een deel van het traject tussen Amersfoort Centraal en Amersfoort Schothorst de spoorstaven vernieuwd.

Plan je reis vooraf
Van zaterdagnacht 30 september 01.00 uur tot maandagochtend 2 oktober 05.00 uur is er geen treinverkeer mogelijk van en naar station Amersfoort Centraal. Er worden bussen ingezet door zowel Connexxion als NS. Ook zijn er verschillende omreisroutes. Check vooraf de reisplanner.

Foto's
Contact