Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Reclame Code Commissie: Reclame OVpay misleidend

18-09-2023 / 10.45 uur
AMSTERDAM -
De Reclame Code Commissie heeft na een klacht van Maarten Heijenk geoordeeld dat de reclame van OVpay misleidend en onvolledig is.

In de (televisie)reclame van OVpay (van Translink) doet men voorkomen dat iedereen vanaf nu contactloos kan betalen met je bankpas, creditcard of met je mobiel. Hierbij zijn onder meer beelden te zien van oudere mensen (65+ers). Nu wordt in die reclame verzwegen dat iedereen die in- en uitcheckt de volle ritprijs betaald. Mensen met een abonnement of kortingsproducten, zoals leeftijdskorting,

Binnenkort online

die normaal korting genieten, krijgen met het inchecken met OVpay helemaal geen korting waar ze recht op hebben. Dit vindt de klager onterecht want op deze manier betalen veel reizigers veel meer voor hun reis dan dat de bedoeling is. OVpay meldt wel in hun reclame de tekst: "Weten hoe het werkt? Kijk op OVpay.nl" en verwijst daarmee naar hun website waar alles wordt uitgelegd. Ook hier staat slechts summier vermeld dat het niet geld voor korting- en/of abonnementhouders. De commissie vindt die verwijzing te mager en komt tot oordeel dat OVpay essentiële informatie achterhoudt.

De Reclame Code Commissie beveelt de Translink aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken. Translink heeft nog 14 dagen de tijd om tegen deze uitspraak in beroep te gaan.

 
 
 
 
Foto's
 
 
 
 
 
Contact