Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
In beeld: Man klimt spoorbrug op, ProRail legt treinverkeer stil
17-09-2023 / 14.30 uur
UTRECHT -
Op de Vleutensespoorbrug tussen Utrecht Centraal en Utrecht Leidsche Rijn heeft donderdagavond (14 sept) laat een man zich in de problemen gewerkt door naar bovenin de spoorbrug te klimmen.

Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. Waaronder ook een arrestatie team en duikers van de brandweer. Uiteindelijk kwam er ook nog een traumahelikopter uit Amsterdam ter plaatse. ProRail had het treinverkeer compleet stilgelegd. Incidentenbestrijders van ProRail hebben de spanning van de bovenleiding gehaald zodat de hulpverleners veilig konden werken.
Binnenkort online

Uiteindelijk is de man naar beneden gevallen toen deze via een paal naar beneden wilde glijden. Hierbij is de man ernstig gewond geraakt. Hij is lange tijd door ambulance personeel op de brug geholpen voor hij op een brancard naar een ambulance werd gebracht. Waarna hij met spoed naar een ziekenhuis is vervoerd.

Wat de exacte reden was van de man om zich bovenin de spoorbrug te bevinden is niet duidelijk. Er gaan verhalen rond dat het een graffiti spuiter was maar daarover hebben wij geen bevestiging kunnen ontvangen. Rond 01.15 uur kon de NS de dienstregeling weer hervatten.

Fotoreportage: © RegioNieuwsUtrecht.nl

 
 
 
Foto's
 
 
 
 
 
Contact