Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Nederlandse Raildagen bieden publiek uniek inkijkje
11-09-2023 / 18.20 uur
AMERSFOORT -
In heel Nederland zijn op vrijdag 15 en  zaterdag 16 september bijzondere locaties open voor publiek. Dus wil je een kijkje bij bedrijven, in de railwerkplaatsen, achter de schermen, op de bok of achter het stuur van bus, tram, metro of trein? Kom dan langs!  Er zijn ook rondleidingen waar je normaal nooit komt, zoals de Locomotieven Werkplaats van Siemens, bij  de werkplaats van Alstom, bij een blusarmvoertuig in actie, bij RET in de werkplaats en voor een wandeling bij Metro aan Zee. Op de website  www.raildagen.nl  is alle informatie hierover te vinden. Hier vind je ook op welke dagen de locaties open zijn, wat er te zien en te doen is en welke faciliteiten er zijn.
Binnenkort online

Gezien het enorme enthousiasme van partijen om mee te doen en de reacties van publiek, noemt Railforum deze eerste editie nu al een succes. Bij de locaties waar dat vereist is zien ze de aanmeldingen binnenstromen. Dus wees er snel bij met aanmelden als je een kijkje wilt nemen bij unieke locaties zoals de landelijke verkeersleiding post OCCR, het Railcenter, diverse stations, het NS Trefpunt en railwerkplaatsen. Bij andere locaties zoals die van Arriva, Siemens, RET en HTM is vooraf aanmelden niet nodig.

Focus op werving van nieuwe personeel
De focus van de Raildagen ligt op het verbeteren van het imago van de spoorsector op de arbeidsmarkt. Zoals Wim van de Camp, oud-ambassadeur van het Europees Jaar van het Spoor, eerder zei: “We willen niet alleen meer jongeren in het openbaar vervoer, maar ook als collega’s in de sector.”

De Raildagen vinden dit jaar plaats tijdens de European Mobility Week (16-22 september 2023). Het doel is om de voordelen van het duurzame spoorvervoer te promoten en het nog populairder te maken. Daarnaast staan ​​op de Raildagen de vakmensen in onze branche centraal. Deze medewerkers laten vol trots zien wat ze doen en werven zo hun toekomstige collega’s.

Raildagen in 2024 in heel Europa?
Duitsland nam in 2022 het initiatief voor deze ‘Tag der Schiene’ en in Nederland pakte Railforum de uitdaging om aan te sluiten dit jaar op. Bij Railforum denken ze steeds vaker vanuit Europa, onze spoorlijnen gaan immers over landsgrenzen heen en het internationaal railvervoer groeit. Deze gezamenlijk viering van de Raildagen met de Duitsers is een belangrijke stap in een nog betere Europese samenwerking. Het is dan ook de ambitie om de Raildagen in 2024 in zoveel mogelijk Europese landen te laten organiseren. De Raildagen 2024 zijn tijdens de European Mobility Week, op 20 en 21 september 2024.

Op een aantal plaatsen zal het team van OVnieuws.info aanwezig zijn om er verslag van te doen.

Foto's
Contact