Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Zeker tot en met maandag geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel

22-03-2023 / 09.30 uur
VUGHT -
Nog zeker tot en met maandag 27 maart rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel. Dassen hebben het spoor ondergraven bij Esch, waardoor de rails kunnen verzakken.

Dinsdagmiddag werd het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel omstreeks 13:00 uur stilgelegd. Door het gegraaf van de dassen kan het spoor verzakken en kan ProRail de veiligheid van treinverkeer niet langer garanderen. De spoorbeheerder doet er alles aan om zo snel mogelijk weer te kunnen rijden maar zit met handen en voeten gebonden aan strenge regelgeving.

Binnenkort online
Herstel nodig
Er is herstel van de spoorbaan en de ondergrond nodig, maar ProRail weet nog niet wanneer dat kan plaatsvinden. De dassen zijn namelijk beschermde dieren en daarom is er eerst toestemming nodig van bevoegd gezag. De dassenburchten waren bij ProRail al langer bekend en er was al een vereiste procedure gestart voor herstel. De laatste dagen bleek uit inspectie dat dassen opeens veel actiever waren gaan graven met directe gevolgen voor de veiligheid van het spoor. In Friesland bij Molkwerum is ook vanwege dassen geen treinverkeer mogelijk. ProRail werkt daar aan een vergunning om de dassen uit het spoor en in een nieuw aangelegde kunstburcht te krijgen.

Check een reisplanner
Komende tijd staat voor ProRail in het teken van spoedoverleg met bevoegde instanties en deskundigen. Het is daarom op dit moment nog niet duidelijk wanneer het herstel plaats zal kunnen vinden en wanneer treinen weer kunnen rijden tussen Den Bosch en Boxtel. ProRail adviseert om een reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Foto: © ProRail

Foto's
 
 
 
Contact