Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouden verdachte voor Amsterdam Centraal

10-03-2023 / 16.40 uur
AMSTERDAM -
Donderdagavond 9 maart is een 32-jarige toerist het slachtoffer geworden van een steekincident. Dit gebeurde in de lobby van het IBIS hotel aan het Stationsplein, tegenover het Centraal Station in het centrum van Amsterdam. Het slachtoffer was daar, samen met een groep vrienden, toen een man hem aanviel met een mes. De toerist is met meerdere steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer is aanspreekbaar en verkeert buiten levensgevaar.

Rond 23.15 uur krijgt de meldkamer van de politie de melding dat een man met een mes een persoon zou hebben

Binnenkort online

neergestoken in het IBIS hotel. In de directe omgeving van dat hotel krijgen politieagenten de verdachte in het vizier. De toegesnelde agenten proberen hem onder controle te brengen. Ze voelen zich daarbij genoodzaakt hun stroomstootwapens en dienstwapens te gebruiken en waarschuwingsschoten te lossen. Uiteindelijk maken tientallen politiemensen een einde aan deze heftige en chaotische situatie. 

Verdachte
De verdachte is een 28-jarige Duitse man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De recherche doet onderzoek naar het steekincident en het mogelijke motief van de verdachte. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat het slachtoffer en de verdachte elkaar vermoedelijk niet kenden.

Onderzoek
De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie doet intern onderzoek naar het handelen van de politiemensen, waaronder de rechtmatigheid van het schieten.

Foto's
 
 
 
 
Contact