Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Volgende week vijfdaagse staking in het streekvervoer

31-01-2023 / 20.00 uur
DEN HAAG -
Werknemers in het streekvervoer leggen het werk vanaf aankomende maandag opnieuw neer. Deze keer niet voor een dag maar voor vijf dagen achter elkaar. Leden van vakbond FNV staakten anderhalve week geleden ook al twee dagen, waardoor landelijk ongeveer 40 procent van het openbaar vervoer uitviel. Deze keer sluit ook het CNV zich aan bij de staking. De staking duurt van maandag 6 februari tot en met vrijdag 10 februari.

Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer: ‘De chauffeurs kunnen nu niks anders meer,

Binnenkort online

dan staken om van zich te laten horen. Dat doen ze liever niet, ze willen liever hun passagiers vervoeren. Dat ze het toch doen, zegt hoe ernstig de situatie is’. Door de hoge inflatie komen de chauffeurs volgens de vakbond amper rond. Daarbij is door personeelstekort de werkdruk torenhoog, waardoor een op de vijf chauffeurs ziek is en dat zorgt voor nog meer werkdruk.

Ultimatum
In het ultimatum eist de FNV naast een loon gelijk aan de inflatie, meerdere maatregelen om de werkdruk te verlagen. Van der Gaag: ‘Wij willen afspraken maken over werkdrukverlagende maatregelen om de steeds krappere rijtijden tegen te gaan. Daarnaast moet er gekeken worden naar meer regelmaat in de roosters, zodat er een betere verdeling van werk- en rustdagen. Ook moeten de voorstellen over verdere flexibilisering van werknemers van tafel. De rek is eruit’.

 
 
Foto's
 
 
 
 
 
Contact